(Video) Ako si pani Anna s manželom môžu vďaka stoličkovému výťahu užívať každodenné prechádzky

Firma a jej aktivity

V minulosti sa pri výstavbe bytov a domov vôbec nemyslelo na bezbariérovosť alebo tak jednoduchú a potrebnú vec, akou sú výťahy. Staršie tehlové paneláky, v ktorých častokrát bývajú prevažne starší ľudia už s obmedzením pohybu, ale aj mladé rodiny s deťmi, ktoré musia nosiť kočíky z pozchodia na poschodie, nemajú výťahy a na vyššie poschodia je pre nich náročné sa dostať. Aj takúto bariéru dennodenne prekonávala pani Anna s manželom, ktorí bývajú v bytovke v Banskej Bystrici a takmer už nevychádzali z domu na prechádzky, či do obchodu, pretože bolo veľmi ťažké prejsť dolu a hore po toľkých schodoch niekoľkokrát za deň. 

 

Navrhli a nainštalovali sme im na schodisko stoličkový výťah Freelift, ktorý nahradzuje výťah v budove, čo by bolo veľmi náročné a nákladné teraz dobudovať. Dá sa povedať, že toto zariadenie je akýmsi výťahom upevneným na schody, ktorý je možné využiť, alebo popri ňom jednoducho a ľahko prejsť po schodoch. Pani Anna a jej manžel sa dnes vďaka nemu tešia z niekoľkých každodenných prechádzok a vôbec nepociťujú obmedzenie vyjsť von zo svojho bytu. Jednoducho si sadnú na stoličku a vďaka ľahkému ovládaniu priamo na zariadení sa bezpečne a pohodlnne zvezú dole aj hore. 
 

 

Stoličkový výťah Freelift nepotrebuje rozsiahle stavebné úpravy

Inštalovanie takéhoto zariadenia nepotrebovalo žiadne stavebné úpravy a zásahy. Nainštalovali sme ho za jeden deň a rovnako sa staráme aj o jeho údržbu a čokoľvek by pani Anna s manželom potrebovali. Ako zariadenie funguje a ako sa s ním manipuluje sme im pekne vysvetlili a kedykoľvek budú potrebovať našu pomoc, tak sme tu a veľmi radi prídeme.  

Veľmi nás teší, keď vieme v ťažších životných situáciách pomôcť zariadeniami, ktoré výrazne uľahčia život a pohyb ľuďom, ktorí to potrebujú. Dnes už nie je takéto zariadenie výnimočnosť vo viacerých obytných domoch, ktoré sa dá veľmi ľahko, rýchlo a bez obmedzení pre ďalších ľudí nainštalovať aj u vás doma. Stoličkový výťah sa dá mimo používania pekne sklopiť a nikomu a ničomu nezavadzia pri pohybe po schodoch. 

Povedali o nás