Ukážeme vám, ako sme pomohli miestnej organizácii odbúrať bariéru za pomoci výťahu

Firma a jej aktivity

Máme za sebou ďalší zaujímavý debarierizačný projekt. Jeden z tých, kedy sa snúbi dobrá myšlienka aj s dobrým počasím a všetko ide ako má. Tentokrát sme neziskovej organizácii Chanava inštalovali domáci výťah pre imobilných EHD, vďaka ktorému budú môcť všetci členovia i návštevníci tohto zariadenia tráviť viac času v malebnom areáli okolitého parku.

Výťah EHD – moderné, obľúbené a bezpečné riešenie bezbariérovosti

Chanava – Diakonické centrum reformovanej cirkvi je veľmi príjemné zariadenie pre seniorov s celoročným pobytom s celkovou kapacitou 46 miest. Ich klientelu teda tvoria seniori s obmedzenou mobilitou, odkázaní na pomoc inej fyzickej osoby, ale aj úplne závislí seniori, ktorí sú trvale alebo dlhodobo pripútaní na lôžko a vyžadujú ošetrovateľskú starostlivosť.

Ako vidíte aj na priložených záberoch, toto neziskové združenie sa pustilo do čiastočnej rekonštrukcie. V rámci nej pribudla nielen nová časť strechy, ale rozhodli sa priniesť svojim klientom aj vyššiu mobilitu, vyšší komfort a vyššiu bezpečnosť pri presunoch. Práve preto nás oslovili na spoluprácu a spoločne sme vybrali bezbariérový výťah, ktorý poslúži všetkým – seniorom so zníženou mobilitou, úplne závislým osobám, ale aj bežným ľuďom, ktorí nemusia byť vôbec odkázaní na invalidný vozík.

 

Debarierizácia domu pomocou výťahu

Bezbariérový vstup – väčšia voľnosť a sloboda

Hlavným cieľom bolo dosiahnuť jednoduchý presun medzi budovou a vonkajšou záhradnou časťou, kde môžu rezidenti tohto zariadenia tráviť príjemné chvíle v kruhu svojich najbližších či priateľov. Od začiatku bolo jasné, že budeme inštalovať výťah pre imobilných. Po obhliadke priestorov sme sa zhodli, že optimálnym riešením v tomto prípade bude výťahová plošina EHD. Ide o kategóriu z produktovej rady výťahov pre imobilných E07.

Je to pomerne obľúbené hydraulické zdvíhacie zariadenie, ktoré slúži na presuny imobilných osôb na invalidnom vozíku, ale veľmi často po ňom siahajú aj bežné domácnosti ako po alternatíve klasického osobného domáceho výťahu.

 

Vyhľadávané vlastnosti tohto modelu domáceho výťahu

Má množstvo predností:

  • svoje uplatnenie nachádza tak v interiéroch ako aj v exteriéroch,
  • maximálny zdvih dosahuje až úroveň vyše 14 metrov, s možnosťou vytvorenia 5 staníc,
  • tichý chod,
  • disponuje aj núdzovým zdrojom, resp. batériou, ktorá sa využíva v prípade výpadku elektrického prúdu,
  • štandardná nosnosť plošiny E07 je 300 kg,
  • v prípade záujmu ju však vite doobjednať vo verzii EHD, kedy dosahuje až úroveň 600 kg,
  • maximálny rozmer plošiny dosahuje až 2200 x 1100 mm – tzn. prispôsobený rozmerom lôžka, v prípade, že treba imobilnú osobu prepravovať touto formou,
  • využíva sa preto často napr. v sociálnych alebo zdravotníckych  zariadeniach.
  • Ide o čoraz vyhľadávanejšie moderné, obľúbené a bezpečné riešenie, po ktorom skutočne často siahajú aj bežné domácnosti – ako po klasickom osobnom výťahu.

V prípade, že nad podobným bezbariérovým výťahom alebo iným bezbariérovým prístupom: rozmýšľate, pokojne sa nám ozvite. Ideálnym spôsobom je vyplniť náš formulár, na základe ktorého Vás budeme kontaktovať.

Nechajte si poradiť v otázkach bezbariérovosti BEZPLATNE našimi odborníkmi




Spoločne spolu preberieme Vašu predstavu a v prípade záujmu sa vieme dohodnúť na stretnutí. Máme za sebou tisícky inštalácií po celom Slovensku, takže ak budete chcieť, určite Vám niektorú z nich budeme vedieť ukázať aj v blízkosti Vášho bydliska, aby ste mali lepšiu predstavu a osobnú skúsenosť so zariadením predtým, než sa stane súčasťou Vašej domácnosti, práce a pod.

Povedali o nás