Bezbariérové schodisko by vo verejných priestranstvách malo byť absolútnou samozrejmosťou

Bezbariérové schodisko by vo verejných priestranstvách malo byť absolútnou samozrejmosťou

Firma a jej aktivity

Váš záujem o vytváranie nových bezbariérových riešení – na schody, vstupy, prístupy – nás vždy úprimne napĺňa a je základom našej práce. Vo VELCONe sa snažíme prinášať na trh možnosti jednoduchšieho, bezpečného a pohodlného pohybu. Pre všetkých.

Plošina na schody – vhodné riešenie do interiéru i exteriéru

Každá inštalácia je pre nás radosť. Či už prinesieme nového pomocníka jednému konkrétnemu človeku domov, do firmy pre viacerých zamestnancov, ale nesmierne nás teší aj byť súčasťou transformácie verejného priestranstva, kde sa prevádzkovatelia snažia meniť tieto priestory na bezbariérové a tak dostupné širšej mase ľudí, ohrozenejšie skupiny nevynímajúc. Napríklad pomocou šikmej schodiskovej plošiny Logic.

Na tomto príklade si môžeme ukázať atypickejšie prevedenie inštalácie – tzn. stredom schodiska, s kotvením pomocou samonosných stojok - nie popri stene, ako býva najčastejšie zvykom. Dôvodov, prečo klienti siahajú po tejto možnosti, býva viacero:

  • Keďže sa plošina s jej vodiacou koľajnicou netiahne popri stene ako sú situované dvere, tak je aj prechod po schodisku pre „peších” zamestnancov či návštevníkov objektu jednoduchší. Nemusia sa, ani ak vojdú spoza rohu,  vyhýbať plošine, ktorá by na tomto mieste v prípade iného prevedenia parkovala.
  • Stredové vedenie dráhy má, samozrejme, aj ďalšiu veľkú výhodu, ktorú ste si pravdepodobne uvedomili hneď pri pohľade na priložený záber. Schodisko, ktoré doteraz nemalo „zábradlie”, vďaka šikovne vymyslenej dráhe praktické zábradlie získalo práve v podobe koľaje so stojkami.
  • Zároveň stále platia všetky klasické vlastnosti a výhody tohto šikovného a jednoduchého výťahu na schody:
    • uplatniteľnosť - v interiéri i v exteriéri,
    • disponuje náhradným zdrojom (batériou), takže funguje aj v prípade výpadku elektrického prúdu,
    • minimalistický diskrétny dizajn,
    • variabilné rozmery podlahy – podľa preferencií a potrieb klienta.

Výhodné výťahové zariadenie pre ZŤP

Zároveň Vás určite poteší skutočnosť, že štátny peňažný príspevok od ÚPSVaR sa zvýšil do maximálnej výšky, tzn. v prípade, že spĺňate podmienky, uhradia Vám až 98% z celkovej sumy zariadenia pre imobilných (doteraz 95%). Takže dosiahnuť bezbariérový vstup už nemusí byť až také náročné.

Samozrejme, finálna cena akejkoľvek plošiny, výťahu či iného typu nápomocných zariadení pre imobilných sa obvykle líši, keďže sa tieto produkty prispôsobujú čo najviac na mieru konkrétnemu klientovi. V tomto konkrétnom prípade – pri šikmej schodiskovej plošine - sa cena odvíja primárne od dĺžky vodiacej koľajnice, množstva a typu zákrut, zvoleného spôsobu kotvenia, umiestnenia parkovacej zákruty, výberu veľkosti plošiny a pod..

 

Máte záujem o podobné riešenie? Napíšte nám.

* povinné polia



Povedali o nás