Aký výťah zvoliť do vašej domácnosti?

Aký výťah zvoliť do vašej domácnosti?

Poradenstvo

Schody pre intaktného človeka nepredstavujú žiadnu prekážku. Ak ide ale o imobilnú osobu, ktorá musí čeliť zdravotným komplikáciám, schody sa stávajú veľkou bariérou, ktorej musí čeliť a dennodenne sa s ňou pasovať.

Vždy však existuje možnosť, ako sa schodom vyhnúť, resp. ich prekonať. Iste, môžete sa presťahovať do bezbariérovej domácnosti, avšak, nejde o samozrejmú a jednoduchú skutočnosť. Ak miesto, kde žijete, máte veľmi radi a chcete v ňom naďalej bývať, ostáva jediné: zaobstarať si stoličkový výťah a vytvoriť si bezbariérové schodisko, aby bol presun do domova bezproblémový.

Domáci výťah

Reč je o výťahu, ktorý nájdete napríklad v nákupnom centre alebo verejných inštitúciách. Výťahy môžete vnímať ako ozajstný luxus, ktorý však môžete mať pokojne aj doma. Na trhu je viacero typov domácich výťahov, z ktorých u vás doma už navolíme ten najvhodnejší vzhľadom na požiadavky, ako aj architektonické prvky vo vašej domácnosti.

Cena preto závisí od individuálnych navolených vlastností, ktoré po konzultácii spoločne vyberieme. Hoci samotný výťah predstavuje vyššiu finančnú zaťaženosť, navýši hodnotu vášho domova.

 

Vertikálne plošinové výťahy

Tento typ výťahu na schody sa od klasického výťahu líši práve tým, že nemá žiadnu šachtu alebo kryt. Bezpečný je práve tým, že užívateľa chráni pred okrajom. Tento výťah bol navrhnutý tak, aby zjednodušil presúvanie vozíčkárom z jednej istej úrovne na druhú. Pred stúpaním a klesaním sa je možné ľahko nakláňať, čo zjednoduší nástup i výstup z plošiny.

Schodiskový výťah

Medzi jeden z najčastejšie využívaných patrí práve stoličkový výťah, ktorý vás vyvezie hore a dole po schodoch. Ide o zdvižné zariadenie, ktoré tvorí sedadlo, motor a dráha. V tomto prípade nie sú žiadúce žiadne väčšie renovácie ani prestavby, čo iste pridáva na efektívnosti.

Tieto výťahy poháňajú batérie, takže v prípade výpadku elektrického prúdu nemusíte mať obavy. Inštalovať ich je možné ako v exteriéri, tak aj v interiéri. Ide o unikátne riešenie, ako sa premiestniť z verandy vyššie či do suterénu. Popritom však umožňujú ostatným plnohodnotne využívať schody.

Ďalším benefitom je nepochybne aj tichá prevádzka výťahu na schody, ako aj rôzne štýly, farebné prevedenia výťahu a možnosti sedadiel, ktoré prispôsobíte tej-ktorej domácnosti. Náklady na tento výťah závisia od viacerých faktorov, napr. od dĺžky dráhy, prevedenia sedačky a pod.

8 signálov, že je vaša domácnosť pripravená na výťah

 

  1. V prípade, ak má vaša domácnosť viac ako jedno poschodie, alebo ide o byt so schodiskom, výťah bude u vás viac než žiadaný. Váš domov sa stane bezbariérovým miestom pre život.
  2. Ak sa cítite v domácnosti neisto, nebezpečne a riskantne, práve s domácim výťahom sa tieto pocity istotne zmenia. Stanete sa sebavedomejšími ľuďmi.
  3. Prekonávanie schodov so sebou prináša časté zakopnutie, pády a ďalšie úskalia, ktoré sa s používaním schodiskového či iného výťahu stanú minulosťou.
  4. Rovnako tak, ak máte strach z toho, že budete vašim blízkym na obtiaž a budú musieť byť v dvadsaťštyri hodinovej pohotovosti, verte, že s domácim výťahom na schody sa táto skutočnosť zmení o 180 stupňov. Stanete sa samostatným človekom.
  5. A čo robiť v stave núdze? Nemusíte mať najmenšie obavy. Schodiskové výťahy vo vašej domácnosti sú poháňané batériami, rovnako ako iné záložné batériové systémy v domácnosti (poplašný systém proti vlámaniu) budú fungovať aj pri výpadku elektrického prúdu.
  6. Pri zdolávaní bariér môžete často pocitovať bolesti. Používaním výťahu sa však stopercentne zmiernia.
  7. Ak sa domnievate, že inštalácia výťahu vo vašej domácnosti nie je možná práve kvôli komplikovaným architektonickým prvkom, verte, že každý problém má svoje riešenie. Ak ide o strmo točivé schody, schodiskový výťah si s tým ukážkovo poradí. So všetkým vám radi poradíme a spoločne nájdeme to najlepšie riešenie..
  8. Ideálnym riešením je tiež výťah v prípade, ak pri stúpaní po schodoch bojujete s točením hlavy, ťažším dýchaním a pod. Váš život sa stane omnoho jednoduchší.

 

Bezplatne vám poradíme so správnym výberom výťahového riešenia

* povinné polia



Povedali o nás