Čaká vás rehabilitácia po operácii? Prispôsobte si tomu váš domov

Čaká vás rehabilitácia po operácii? Prispôsobte si tomu váš domov

Poradenstvo

Čaká vás výmena bedrového kĺbu alebo iná závažná operácia, ktorá vám (dočasne) zmení život? Premýšľate nad tým, čo všetko bude potrebné riešiť či zaobstarať, keď sa vrátite domov z nemocnice či iného zdravotníckeho zariadenia?

Vašej obmedzenej pohyblivosti sa budete musieť počas rekonvalescencie prispôsobiť, myslite preto na kompenzačné či zdravotnícke pomôcky, ktoré vám v priebehu prvých mesiacov môžu naozaj pomôcť. Prinášame pár tipov, na čo by sme nemali zabudnúť.

 

1) Toaletná stolička

Tá je určená najmä pre starších pacientov vo vysokom veku, ale rovnako aj pre zdravotne znevýhodnených ľudí. Ide o ideálnu pomôcku, vďaka toaletnej stoličke sa každodenná hygiena stane pre vás o čosi jednoduchšia a pohodlnejšia. Na záchod nemusíte prechádzať cez celý dom či byt.

 

2) Madlá

Madlá sú neodmysliteľnou súčasťou práve pre ľudí so zdravotným znevýhodnením a imobilných. Sú nápomocné pre lepšiu stabilitu a oporu, či už do kúpeľne, toalety alebo na miesto, kde je potrebná podpora. Práve s pomocou madiel sa jednoduchšie zdvihnete z miesta, lepšie sa pridržíte si natiahnete tam, kde potrebujete.

 

3) Pojazdné chodítka – štvorkolky

Určené sú pre ľudí so zníženou mobilitou, teda lepšie povedané pre klientov, ktorí si vyžadujú podporu pri chôdzi i celkovom presune. Klienti pojazdných chodítok sa tak budú môcť oprieť a prejsť istý úsek sami, čo vytvára nezávislejší a samostatnejší život. Poväčšine pojazdné chodítka majú aj odkladacie priestory na nákup či základné potreby.

 

4) Sedačky do sprchy

Práve sprchový priestor prináša mnohokrát riziká a nebezpečenstvo počas tak častej činnosti, akou je sprchovanie. Pacientovi prináša sedačka do sprchy pocit istoty a komfortu, bezpochyby vám dopomôže pri dennej hygiene imobilného pacienta. Viac o druhoch a presných opisoch sedačiek nájdete na našom E-shope zdravotných pomôcok.

 

5) Prístroje na posilňovanie dolného pohybového ústrojenstva

 

6) Zvýšené sedadlá na WC

V našej sekcii nájdete aj WC príslušenstvo, ktoré vám dopomôže k správnemu výberu toho-ktorého zvyšovača WC, madlá či ďalších komponentov, ktoré vám môžu zjednodušiť a zefektívniť činnosti spojené s hygienou. Myslite pri výbere na bezpečnosť a istotu, ktorá je obzvlášť pri zhoršení mobility žiaduca.

Vedeli ste, že po operácii bedrového kĺbu je dovolené sedieť v 90-stupňovom uhle?

Bedrové kĺby by sa počas obdobia rekonvalescencie nemali dostať nižšie, ako je úroveň kolien. V tomto prípade vám zaručene pomôže aj nadstavec na WC.

 

 

Povedali o nás