Stropný zdvihák - objavte novú dimenziu opatrovania

Stropný zdvihák Ergolet - Luna

Produkty

O stropných zdvihákoch ste už pravdepodobne počuli. V domácnosti so zdravotne postihnutou osobou sú nenahraditeľným pomocníkom. V nasledujúcom článku vám priblížime ich najväčšie plusy. Môže vám to pomôcť sa rozhodnúť, ak kúpu stropného zdviháka zvažujete.

Stropný zdvihák je zariadenie schopné v rámci interiéru zabezpečiť kompletnú mobilitu a presúvanie imobilnej osoby. Je to ideálny spôsob, ako vyriešiť premiestňovanie z vozíka na želané miesto – na toaletu, do vane alebo do inej miestnosti. Nezanedbateľným plusom je, že osobu je možné zdvihnúť aj z ležiacej polohy. Vďaka tomuto zdvíhaciemu zariadeniu pre imobilných celý presun prebieha bez námahy a poľahky ho zvládne jedna osoba.

 

Bezpečný a šetrný spôsob presúvania

Stropný zdvihák patrí medzi tie najbezpečnejšie zdvíhacie zariadenia pre imobilných pacientov. Klient je bezpečne upnutý a pri premiestňovaní a manipulácii nehrozí pád, ako sa to, bohužiaľ, stáva pri manuálnom presúvaní. Stropný zdvihák je navyše šetrný aj voči opatrovateľovi. Ten pri obsluhe nevyvíja fyzickú námahu a šetrí si tak kríže aj chrbticu. Okrem toho stropný zdvihák výrazne rozširuje možnosti manipulácie s pacientom. Opatrovateľ má voľné ruky, takže ich môže využiť na úkony späté s opaterou – umývanie, toaletu, obliekanie a podobne. Spomenúť treba aj rehabilitačné možnosti stropného zdviháka. Výrazne pomáha pri nácvikoch chôdze či iných cvičeniach. Blahodarne pôsobí aj vertikalizácia, ktorá je vďaka stropnému zdviháku pacientovi k dispozícii kedykoľvek je to potrebné.

Stropný zdvihák pasuje prakticky všade

Vodiace koľajnice stropného zdviháka je možné inštalovať dvoma základnými spôsobmi. Pri tom prvom sú koľaje umiestnené na strope po celej dráhe pohybu. To znamená, že imobilnú osobu stačí zdvihnúť raz, a po vodiacej koľaji ju poľahky premiestniť na želané mesto pomocou jednej zdvíhacej kazety. Nie je problém prejsť cez zárubne aj do iných miestností.

Druhý spôsob počíta s inštaláciou koľají len na miestach zdvíhania, napríklad nad posteľou, vaňou alebo toaletou. Vzdialenosť medzi týmito miestami sa tak zvyčajne prekonáva pomocou invalidného vozíka. Vak a ramienko stropného zdviháka je možné mať stále k dispozícii pri klientovi vo vozíku, a po dosiahnutí koľajníc ich na ne upnúť a pokračovať v zdvíhaní.

 

Upevnenie vodiacich koľají je možné previesť prakticky všade

V prípade nevhodného stropu vieme koľaje ukotviť aj do bočných stien. Kotvenie sme úspešne vyriešili aj pri kartónových jadrách alebo sadrokartónových stenách či podhľadoch. Celá inštalácia je na strope a koľaje sú biele, takže splynú s bielym stropom a sú takmer nepostrehnuteľné. Zdvihák je taktiež nasadený zhora, preto v priestore neprekáža a nemusíte riešiť, kam ho dáte, aby nevadil ostatným (ako pri iných mobilných zdvíhacích zariadeniach pre imobilných, napr. pojazdnom zdviháku na kolieskach).

Stropný zvihák - Ergolet Luna

 

Vo Velcone máme s inštaláciami stropných zdvihákov bohaté skúsenosti. V prípade, že vás výhody stropného zdviháka oslovili, a radi by ste tento moderný a dôstojný spôsob starostlivosti o vám blízku alebo zverenú osobu vyskúšali, neváhajte nás kontaktovať na bezplatnej linke 0800 199 060. Navštívime vás a po prehliadke navrhneme najvhodnejší spôsob inštalácie stropného zdviháka, a to úplne zadarmo.

Povedali o nás