Cena stoličkového výťahu či iných bezbariérových riešení

Poradenstvo

Zväčša sa nám ozývate a popri otázkach ohľadne konkrétnych produktov sa zaujímate prirodzene aj o ich presnejšie ceny. Poďme si na nasledujúcej a veľmi frekventovane žiadanej inštalácii vysvetliť, prečo nie je možné stanoviť priemernú cenu stoličkového výťahu či iného zariadenia po telefonáte a bez toho, aby sme dané schodisko najskôr obhliadli a zamerali.  

Priemerná cena stoličkového výťahu?

V tomto prípade išlo o stoličkový výťah Acorn 180, ktorú sme inštalovali v Nitrianskom okrese. Ako si môžete všimnúť aj na priložených záberoch z inštalácie, ide o štandardnú staršiu dvoj až trojposchodovú bytovku po čiastočnej rekonštrukcii. Už v tomto bode si však treba uvedomiť dôležitú „drobnosť“, nad ktorou sa mnohí bežne nezamýšľame. Ako počítate množstvo poschodí? Vrátane prízemia či bez neho? Občas sa pri prvom kontakte spomenie, že klienti bývajú na druhom poschodí, pričom pri obhliadke zistíme, že bývajú na treťom alebo naopak, že bývajú na treťom poschodí, pričom reálne bývajú na druhom. To, samozrejme, ovplyvňuje výslednú cenu produktu. Zároveň je veľký rozdiel medzi množstvom schodov, ktoré jednotlivé schodiská vytvárajú (tzn. celkovou dĺžkou dráhy), ich  sklonom, počte zákrut, ktoré treba začleniť, ich tvar, stúpavosť a pod. Rovnako je potrebné zhodnotiť kde a ako bude parkovať zariadenie. Bude to v dolnej stanici ukončené parkovacou zákrutou do 90°. alebo do 180°? Niekedy je potrebné dolný koniec dráhy realizovať formou motoricky sklápateľnej vodiacej koľaje, aby sa zachoval plynulý prechod pod schodiskom. Dôležité je poznať aj to, či bude v hornej stanici parkovanie štandardné a na schodisku, alebo iným menej zaužívaným spôsobom. Nemenej dôležité je potrebné poznať: aké príslušenstvo a opcie budú použité v danom projekte. Napríklad plne motorizované sklápanie opierok nôh a rúk,  automatické otáčanie sedačky v staniciach, či počas jazdy v úzkych miestach.

 

Schodiskový výťah - Koľaj

 

Už z týchto oblastí je vidieť, aké dôležité pred samotnou kalkuláciou je potrebné poznať detaily vášho projektu. U nás každý projekt schodiskového výťahu je odlišný a vytváraný na mieru konkrétnemu používateľovi a jeho schodisku.

 

Inštaláciu vášho stoličkového výťahu dokážeme zrealizovať pokojne aj na druhý deň

V tejto bytovke a ako aj v mnohých podobných prípadoch máte možnosť vidieť úzke schodisko, ktoré je pre nás vždy výzvou. Pre výslednú cenu projektu je dôležitým faktorom mnohokrát aj požiadavka na rýchlosť dodania. Niekedy klient potrebuje vyriešiť takéto výzvy tzv. „zo dňa na deň“. Aj v tomto prípade išlo o kombináciu podobných faktorov. Naša voľba preto bola hneď jasná – domáci stoličkový výťah Acorn 180. Ide o najflexibilnejší stoličkový výťah na trhu. Dá sa inštalovať aj na schodiská s viacerými zákrutami či ramenami, pričom ho vďaka tzv. skladačkovému systému koľajníc dokážeme plne prispôsobiť požiadavkám klienta a to už „NA DRUHÝ DEŇ“. Ako vidíte na fotografiách z inštalácie (fotografie schodov), v tomto prípade sme stoličkový výťah kotvili priamo do schodov pomocou samonosných stojok. V prípade, že to nie je možné, vieme stoličkový výťah kotviť aj inak, čo je ďalší z faktorov, ktorý ovplyvňuje výslednú cenu stoličkového výťahu.

 

Stoličkový výťah Acorn 180 - Inštalácia

 

Acorn 180 je veľmi žiadaný z viacerých dôvodov. Jednotlivé diely spomínaného stavebnicového systému so sebou prinesieme v montážnom aute, takže vám ho vieme nainštalovať pokojne aj na druhý deň ako sa rozhodnete, že potrebujete odstrániť priestorové bariéry, ktoré vo svojom obydlí (práci, vo verejných inštitúciách a i.) máte. Jeho inštalácia si nevyžaduje žiadne väčšie stavebné úpravy a nenechávame po sebe ani neporiadok. Vždy všetko vyčistíme, vydezinfikujeme a vysvetlíme klientom aj ich rodinným príslušníkom (či osobám, ktoré sa so zariadením budú stretávať) ako sa zariadenie používa.

 

Príspevok na stoličkový výťah

Ako ste postrehli už aj pri tejto inštalácii, priemernú cenu stoličkového výťahu (či iného zariadenia) vopred stanoviť nie je možné. Vždy sa odvíja od množstva špecifických faktorov a požiadaviek klienta. Preto pre Vás realizujeme obhliadky Vašich priestorov a navrhujeme pre Vás optimálne riešenia. Samozrejme, zadarmo. V prípade záujmu Vám vieme pomôcť aj so žiadosťou o štátny príspevok na zdvíhacie zariadenie na prekonávanie schodov či iných prekážok (do tejto kategórie spadá aj príspevok na stoličkový výťah). Preto ak rozmýšľate nad vhodným riešením bezbariérovosti, pokojne sa nám ozvite. Spoločnými silami určite nájdeme optimálne riešenie Vašich problémov.

 

DOBROU SPRÁVOU je, že v prípade vášho záujmu o obhliadku a bezplatné zameranie vášho schodiska máme po celej SR našich pracovníkov. Tí, ku vám prídu vždy veľmi dobre naladení a s úsmevom. Preto vám obratom dokážeme zaslať cenovú ponuku. Všetko ZDARMA a NEZÁVÄZNE.

Povedali o nás