5 signálov, že váš milovaný potrebuje stoličkový výťah

5 signálov, že váš milovaný potrebuje stoličkový výťah

Poradenstvo

Premýšľate nad inštaláciou schodiskového výťahu pre vášho blízkeho? Schodiskový výťah môže byť mimoriadne prospešný pre ľudí so zdravotným znevýhodnením, zhoršenou mobilitou či kohokoľvek, kto má zdravotné ťažkosti.
Chodenie po schodoch hore-dole môže byť náročnejšie pre vašu mamu, otca, starého rodiča, ktorý má obmedzenú pohyblivosť alebo zranenie. Ak máte pochybnosti, či je schodiskový výťah vhodný pre vášho blízkeho – sme tu, aby sme vám pomohli. Prinášame vám 5 dôvodov, prečo váš blízky potrebuje schodiskový, alebo stoličkový výťah.

 

1. Predídete zraneniam

Jedným z hlavných dôvodov, prečo inštalovať stoličkový výťah, je bezpečnosť. Tá okamžite prispeje k bezstarostnejšiemu životu vášho blízkeho. Schodiskový výťah pomôže predísť zraneniam, akými sú napríklad pošmyknutie či pád na schodoch. Akonáhle sa znižuje pohyblivosť u človeka, riziko zranenia na schodisku sa môže výrazne zvýšiť. Inštalácia schodiskového výťahu do domu zabezpečí zvýšenie bezpečnosti vášho blízkeho.

2. Nezávislejší život

V prípade, keď schody bránia vášmu milovanému v prístupnosti, či už po schodoch alebo iných bariérach, je isté, že sa môžu cítiť tak, že stratili svoju nezávislosť. Schodiskový výťah im bezpochyby poskytne bezpečný prístup do všetkých oblastí domova bez potreby pomoci či odkázanosti na druhých. Ich život sa stane slobodnejším a nezávislejším.

3. Prežite starobu doma

Čím viac rokov našim blízkym pribúda, tým ťažšie sa je starať o nich doma bezpečne. Inštaláciou schodiskového výťahu im umožníte bezbariérovo sa pohybovať po celej domácnosti, rovnako ako fakt, že zostanú v bezpečí a nemusíte sa obávať žiadnych riskantných či strmých schodov. Schodiskový výťah prakticky zníži pravdepodobnosť, že váš blízky sa bude musieť presťahovať do zariadenia pre seniorov. Umožní mu tak zostať čo najdlhšie doma, možno aj so svojou rodinou.

4. Jednoduché užívanie

Schodiskové výťahy sú vo všeobecnosti malé a dajú sa zložiť. Nikomu nebudú pri prechode po schodoch prekážať. Samotný schodiskový výťah je pre väčšinu ľudí ľahko použiteľný a manipulácia s ním je rovnako jednoduchá. Ovládacie prvky sú obvykle umiestnené na lakťovej opierke alebo na diaľkovom ovládači. Klienti či blízki môžu schodiskový výťah používať efektívne a bezpečne.

5. Bezproblémové zvládanie úrazu

Keď sa povie schodiskový výťah, v momente nám napadnú seniori s obmedzenou pohyblivosťou či zdravotne znevýhodnení, ktorí sa musia celoživotne pohybovať na invalidnom vozíku, čím sú dennodenne konfrontovaní s prekonávaním bariér. Schodiskový výťah však môže byť prospešný pre každého, kto utrpel úraz alebo žije s obmedzenou pohyblivosťou, ktorá mu znemožňuje presúvanie sa po schodoch. Počas zotavovania sa zo zranenia či inej nepríjemnej zdravotnej komplikácie vám schodiskový výťah vytvorí bezstarostný prístup do akejkoľvek časti vašej domácnosti.

 

Dôvodov, prečo si zabezpečiť schodiskový výťah, je však omnoho viac. Váš život sa stane omnoho kvalitnejším a dôstojnejším, stačí si len nechať správne poradiť, spoločne vytvoríme to najlepšie riešenie pre váš a vaše potreby.

Stačí sa nám ozvať a postaráme sa o to, aby ste boli spokojní a šťastnejší. Napíšte nám na email velcon@velcon.sk, alebo volajte na bezplatnú infolinku 0800 199 060

 

Povedali o nás