Pomáhame inklúzii seniorov v malebnom prostredí Vysokých Tatier

Bazénový zdvihák pre imobilných

Firma a jej aktivity

Opäť raz sme spravili radosť. Sebe a veríme, že i mnohým ďalším. Spolu s Nadáciou TA3 sme do hotela Borovica na Štrbskom Plese dodali bazénový zdvihák ECO POOL, vďaka ktorému budú mať bezpečný a komfortný prístup do bazéna už aj seniori a ľudia s pohybovými ťažkosťami.

Keď sa príjemné spája s užitočným

Povedzme si to úprimne. Kto by nemal chuť na kombináciu wellness a well-being služieb v kúzelnom prostredí Vysokých Tatier? Odpoveď je u väčšiny z nás jasná.

Teraz sa však treba zamyslieť nad tým, koľkí z nás si toto potešenie dopriať nemôžu, lebo na tom zdravotne nie sú tak ako by si želali a pohybové obmedzenia im narúšajú neraz aj bežný každodenný život.

 

Všetci máme problémy. Rôzne i také isté:

  • splácanie hypoték,
  • oprava áut či domácich spotrebičov, ktoré sa zo zásady pokazia vtedy, keď sa nám to najmenej hodí,
  • nedostatok času – na rodinu, priateľov, varenie, upratovanie, nakupovanie,... na seba, na oddych a na svoje koníčky.

Ak by ste sa spýtali kohokoľvek, nech vymenuje zopár vecí, ktoré ho aktuálne trápia, vedel by Vám okamžite odpovedať:

  • od toho, že stojím v dopravnej zápche,
  • až po to, že si manželka práve nechtiac rozbila starožitnú šálku po prababičke, z ktorej s láskou každé poobedie píjavala čaj a bez nej to už viac nebude ono.

 

Všetky problémy nám komplikujú život. Všetkým.

No pokiaľ ste zdravý a pri sile, nech sa deje čokoľvek, stále to máte tak trošku vyhraté.
Až ak Vás postupne začne opúšťať sila, začnú pribúdať i nové problémy, ktoré ste si dovtedy možno ani nikdy neuvedomili. Neraz sa človek priučí byť vďačný až kvôli, resp. práve vďaka vlastným problémom.

Preto sa zase veľmi úprimne tešíme, lebo sa nám opäť podarilo pomôcť a prispieť k realizácii peknej, prínosnej a nápomocnej idey. Spoločnými silami sme zvýšili dostupnosť a kvalitu poskytovaných služieb wellness centra rodinného hotela, ktorý si návštevníci Tatier veľmi obľúbili. Takéto spolupráce a dary, keď ide zariadenie niekam, kde ho využije naozaj veľké množstvo ľudí, nás vždy hrejú na duši.

Pomocou bazénového zdviháka ECO POOL už môže plnohodnotne regenerovať a oddychovať aj staršia generácia, prípadne osoby so špecifickými pohybovými potrebami. Ale aj tí, ktorí potrebujú dosiahnuť vyšší pocit vlastnej bezpečnosti.

 

Bazénový zdvihák ECO POOL - inklúzia seniorov a pohybovo znevýhodnených ľudí

  • absolútne mobilné zariadenie (človeka s pohybovými ťažkosťami môžete doviezť kamkoľvek, kam potrebujete),
  • bezpečnostná brzda, pomocou ktorej si zdvihák zafixujete,
  • zdvihákom so sedadlom a s človekom, úplne komfortne a bezpečne, viete vsunúť až priamo do bazéna,
  • sklápateľné opierky na ruky,
  • výsuvná a skladná opierka na nohy,
  • jednoduché diaľkové ovládanie.

To, že my vo VELCONe svoju prácu milujeme, už viete. A teraz opäť vidíte prečo sa to dá – mať úprimne rád to, čo človek robí. Lebo za sebou vidíte výsledky – usmiatych a spokojných ľudí, ktorí sa aj vďaka Vám môžu vrhnúť do toho, čo pre zmenu milujú oni, pričom doteraz si to dovoliť nemohli alebo netrúfli. Hoci navonok ide len o takú samozrejmú maličkosť – môcť si trošku zaplávať.

A my sme si aj vďaka tomuto projektu opäť raz posilnili nádej a dúfame, že takýchto senior friendly zariadení bude na Slovensku i vo svete pribúdať čoraz viac.

Povedali o nás