Referencia: Human Care – nenápadná pomoc pre celú rodinu

Firma a jej aktivity

Pred časom sme sa popasovali s výzvou od klientky z Martina. Oslovila nás, aby sme našli riešenie – do zrekonštruovaného dizajnového bytu nainštalovať vhodné zdvíhacie zariadenie pre imobilné osoby. Po zvážení viacerých možností sme sa rozhodli pre stropný zdvihák pre imobilných typu Human Care. 

Aj kompenzačné pomôcky môžu pôsobiť elegantne

Naša zákazníčka sa nám ozvala, lebo potrebovala zistiť, či je možné nájsť riešenie problému (uľahčenia a zefektívnenia presunov imobilnej osoby) bez toho, aby musela meniť interiér jej krásne zrekonštruovaného bytu. Potrebovala doň nainštalovať stropný zdvihák, resp. zdvíhacie zariadenie pre imobilných. Netradičnou požiadavkou bolo upevniť túto zdravotnú pomôcku pre imobilného pacienta o bočné steny, nie do stropu, čo býva štandardná prax. Upevnenie o bočné steny sa obvykle využíva v prípadoch, keď má klient znížené stropy – ako to bolo aj v tomto prípade. 

 

Stropný zdvihák - Ukotvenie do stropu

 

Ďalším atypickým riešením bolo vedenie koľají. Ako vidíte aj na priložených fotografiách, koľajnice nevedú priamo pozdĺžne stien, ale sú vyústené do šikminy. Týmto krokom sme vytvorili zákrutu, ktorá zjednodušuje presun aj v takýchto úzkych priestoroch. 

Vzhľadom na moderný ráz domácnosti sme sa snažili, aby tento stropný zdvihák pre imobilnú osobu vizuálne nevyčnieval a ladil s prostredím. Veríme, že sa nám to podarilo, veď posúďte sami. 

Stropný zdvihák pre imobilných – zjednodušenie života pre všetkých

Vďaka tejto kompenzačnej pomôcke zákazníčka môže pohodlnejšie a častejšie zdvíhať a presúvať imobilnú osobu v rámci bytu, kam potrebuje, bez toho, aby sa namáhala ako predtým (kým musela celú váhu prenášať sama). Najčastejšie sa využíva napr. na presuny z postele na invalidný vozík, do vane či sprchy alebo iných častí bytu, podľa potreby. Nosnosť kazety, ktorá zabezpečuje zdvih a spustenie pacienta, býva v rozmedzí 200 až 300 kg. Zákazníci si ho pochvaľujú z viacerých dôvodov – najviac ich teší spohodlnenie života, jednoduchá manipulácia, ale zároveň aj fakt, že zariadenie neuberá priestor a pôsobí veľmi diskrétne.

Koľaj stropného zdviháku - Human Care

Zákruta - Stropný zdvihák

Kompenzačná pomôcka - Stropný zdvihák

Stropný zdvihák v kúpeľni

Povedali o nás