Boli sme súčasťou Majstrovstiev Slovenska v para plávaní 2019

Firma a jej aktivity

V sobotu 19.10.2019 sa na bratislavskej Mestskej plavárni Pasienky konal 10. ročník Majstrovstiev Slovenska v para plávaní a tretie kolo Česko-slovenského pohára v para plávaní. Tým, že sú preteky otvorené pre plavcov s telesným, mentálnym a zrakovým postihnutím, organizátori museli prispôsobiť aj podmienky podujatia. Oslovili nás na spoluprácu. Aj vďaka pomôckam pre imobilných - zdvíhacím zariadeniam a technickej podpore našich kolegov majstrovstvá prebehli úspešne.

 

Majstrovstvá Slovenska v para plávaní 2019 - Použitie stropného zdviháku

 

Výnimoční reprezentanti – výnimočné majstrovstvá v para plávaní

Táto podstatná súťaž má viacero špecifík. Okrem jej samotného zamerania – otvorenosti a dostupnosti pre všetkých odhodlaných nadšencov športu, je zaradená aj do kalendára World Para Swimming a umožňuje plavcom plniť limity na Majstrovstvá Európy 2020 a Paralympijské hry 2020. Preto je zároveň uznávaným a navštevovaným medzinárodným podujatím. 

 

MS v para plávaní 2019

 

Predchádzala jej séria 32 ročníkov pretekov Slovakia Cup. Do roku 2011 prebiehali na 50 metrovom bazéne, v období od 2012 do 2018 sa konali na 25 metrových bazénoch. Jubilejný ročník Majstrovstiev SR v para plávaní preteky opäť prinavrátili do 50 m bazéna. 

 

 

Celú reláciu nájdete na: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14093

 

 

Hlavným organizátorom tohto ročníka spomínaných majstrovstiev bolo Centrum hendikepovaných plavcov v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom. Záštitu nad podujatím prevzali predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a primátor Hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Vallo. 

Tento rok sa do pretekov zapojilo 123 plavkýň a plavcov - športovcov, pričom 43 z nich sú odkázaní na invalidný vozík. Spoločný bazén a vášeň tak spojili reprezentantov piatich krajín: Slovenska (16), Česka (94), Rakúska (9), Rumunska (3) a Talianska (1). Zvlášť posledná menovaná výprava srdečne ďakovala za organizáciu tohto podujatia a poskytnuté kvalitné služby.

MS v para plávaní 2019

Dôsledná organizácia = zaručený úspech aj za pomoci zdvíhacích zariadení pre imobilných

Vážime si, že sme sa mohli spolupodieľať na plynulom priebehu tejto významnej športovej udalosti. Ako vidíte na priložených fotografiách, po technickej stránke sme ho zabezpečili dvomi zariadeniami, ktoré sme používali pri pomoci s presunom súťažiacich z a do bazéna: špeciálnym pojazdným bazénovým zdvihákom - pre bezpečné a rýchle vkladanie a vyťahovanie plavca z bazéna a  zariadením na báze stropného zdviháka – model Ergolet, ktorým sa dajú pohodlne, dôstojne a  bezpečne zdvíhať imobilné osoby – napr. vkladať a vyťahovať plavci z vody. Samozrejme, v prípade poskytovania našej pomoci išlo primárne o plavkyne a plavcov s hendikepom pohybového aparátu.

Majstrovstvá Slovenska v para plávaní - 2019

Po mimoriadne úspešnej akcii sme sa podvečer zúčastnili aj slávnostnej recepcie, kde boli odovzdané ocenenia najúspešnejším plavkyniam, plavcom a tímom. Sme vďační za prejavenú dôveru. Úprimne sa tešíme z toho, keď aspoň takýmto malým dielom vieme priložiť ruku k dielu a pomôcť tým a tam, kde vidíme, že to má veľký zmysel. Zjednodušiť fungovanie v živote ľuďom, ktorí si to neskutočne zaslúžia. Naša práca nás naozaj baví. A podujatia – ako napríklad tieto majstrovstvá, kde sa lámu akékoľvek bariéry a hendikepy idú bokom, nás v nej neustále viac a viac utvrdzujú a tešia. Preto Vám, milí organizátori, aj my srdečne ďakujeme!

 

Majstrovstvá Slovenska v para plávaní - 2019

Vyhodnotenie - Majstrovstvá Slovenska v para plávaní 2019

Vyhodnotenie - Majstrovstvá Slovenska v para plávaní 2019

Povedali o nás