Výťah pre imobilných – pohodlnejší život pre všetkých

Firma a jej aktivity

Rodinný dom, ktorý si vyžadoval našu pomoc. Aj takto by sa dal v krátkosti popísať náš nedávno realizovaný projekt. Pred časom sme inštalovali zvislú zdvíhaciu plošinu Aritco 7000 v exteriéri rodinného domu. Ide o šikovné zdvíhacie zariadenie, ktoré má viaceré možnosti využitia – pre vozíčkarov, invalidov, imobilné osoby - ako praktický bezbariérový výťah do domu.

Domáce výťahy – pomocníci v exteriéri i v interiéri

Výťah pre vozíčkarov Artico 7000 je jeden z veľmi frekventovane žiadaných produktov. Vďaka tomu, že tento typ zdvíhacej plošiny je veľmi adaptibilný – prispôsobiteľný presne podľa požiadaviek klienta vo viacerých smeroch (rozmery, resp. veľkosti, farebné prevedenie, opláštenie so sklenou alebo s nepriehľadnou výplňou, variabilita nosnosti, príslušenstva i doplnkov), majú oň záujem mnohí.

Aj v prípade nášho klienta sme po ňom siahli. Ako vidíte na priložených fotografiách, zákazník býva v staršom rodinnom dome, ktorý v čase jeho vzniku nepočítal s bezbariérovými riešeniami. Ako vo väčšine prípadov, keďže človek sa neupína na pochmúrne predstavy a nemyslí na prípadné problémy, ktoré ho raz môžu postretnúť.

Jeho inštalácia je možná tak v interiéroch ako aj v exteriéroch. V prípade priložených fotografií vidíte jej prevedenie v exteriéri. Aj keď na prvý pohľad nemusíte mať ten dojem, umiestnenie tohto výťahu pre vozíčkarov nie je náhodné. Ak si priložené náhľady prezriete bližšie, zistíte, že umiestnenie hneď vedľa garáže, „za rohom“ domu je v tomto prípade praktické a účelové. Keby sme tento bezbariérový výťah inštalovali vedľa domu, blokoval by vjazd do dvora a zaberal by priveľa miesta v predzáhradke. Preto sme zvolili túto polohu, ktorou sme využili „slepé” miesto. Z dovtedy nevyužitého priestoru sa tak stal plnohodnotný priestor pre ľudí odkázaných na invalidný vozík (a v prípade potreby i ich sprievodcov, ktorí sa do kabíny taktiež vojdú). 

Artico 7000 – ideálny výťah do rodinného domu

Okrem už vyššie spomenutých výhod má Artico aj ďalšie veľké plus. Pri jeho inštalácii nie je potrebné vykopanie základovej jamy ani iné stavebné úpravy. Ako vidíte aj na našich obrázkoch, inštalácia pôsobí tak ako keby bol dostavaný výťah reálnou súčasťou domu od začiatku. Nie je ani vidieť žiadne stopy po malých stavebných úpravách. Takže sa nemusíte báť, že Vás táto inštalácia prinúti robiť väčšie stavebné úpravy či celkové zmeny. 

Povedali o nás