Schodolez odovzdaný, sľub splnený, prístup slobodný

Firma a jej aktivity

Pred časom sme odovzdali aj „výherný“ schodolez. Ak si spomínate, 10. decembra minulého roku sme v spolupráci s Úradom komisára pre osoby so zdravotným postihnutím žrebovali a odmeňovali víťazov súťaže o pomoc rôznym ľuďom či inštitúciám. Bezbariérový prístup tak už má aj bratislavský Miestny úrad Rača.

Schodolezy – odbúravači bariér

Tieto zariadenia pomáhajú pri preprave imobilných osôb na invalidnom vozíku, či detí v kočíku. V prípade frekventovane navštevovaného úradu v jednej z mestských častí nášho hlavného mesta sme zvolili pásový schodolez T09 Roby. Ide o najpredávanejší schodolez na území Slovenskej Republiky. Dôvodov na veľký záujem o túto kompenzačnú pomôcku je hneď viacero.

 

Pásový schodolez pre vozičkárov

 

T09 Roby je veľmi skladný - má malé rozmery a dá sa s ním šikovne manipulovať. Zároveň má nízku hmotnosť, takže imobilná osoba ho zvláda bez problémov ovládať. Vďaka týmto možnostiam ho dokážete pohodlne zložiť a previezť v kufri auta všade, kam potrebujete. Môžete ho tak využívať na množstve rôznych miest – tak na schodisku doma ako napr. v zamestnaní, v škole, u lekárov, v kultúrnych inštitúciách, na rôznych úradoch a pod. A keďže ide o certifikované zdvíhacie zariadenie s množstvom bezpečnostných prvkov a pozitívnych ohlasov, ľudia po ňom siahajú naozaj často a radi.

Pásový schodolez ako nový a vďačný člen tímu

Viete, prečo ho považujeme za optimálne riešenie pre Miestny úrad v bratislavskej Rači? Keďže ide o prenosné zariadenie, nevyžaduje si žiadnu montáž a tak neboli potrebné ani žiadne stavebné úpravy. Šetrí miesto na schodisku, pokiaľ sa nevyužíva, neostávajú na ňom žiadne priestorové obmedzenia. Po schodoch sa pohybuje pomocou špeciálnych pásov zhotovených z vysoko priľnavého materiálu. Presuny sú preto veľmi flexibilné, aj kvôli tomu sa často tieto zariadenia využívajú na miestach, kde sú buď príliš dlhé dráhy, viacero rôznych schodísk alebo viacero poschodí.

 

Schodolez pre imobilných

 

Ďalšou dobrou správou je, že pokiaľ ste sa v predošlých riadkoch „našli“ a táto ponuka Vás zaujala, môžete si náš schodolez T09 Roby vyskúšať zadarmo aj Vy priamo na Vašom schodisku. Vždy (pokiaľ o to máte záujem) ku Vám spolu so schodolezom príde aj náš vyškolený pracovník, ktorý Vám vysvetlí ako zariadenie používať. Čo sa týka finančnej stránky, ceny schodolezov bývajú rôzne. Ak však potrebujete prekonávať viaceré bariéry (schodiská), ide v rámci kompenzačných pomôcok, ktoré ponúkame (stoličkové výťahy, šikmé schodiskové plošiny, zvislé zdvíhacie plošiny, stropné zdviháky, zdviháky do auta, nájazdové rampy) o najmenej náročné riešenie.

Náš schodolez T09 Roby tak už má nového majiteľa. Zamestnanci bratislavského úradu sa z neho úprimne tešili, tak veríme, že im bude veľmi dlho a čo najlepšie slúžiť a zjednoduší život množstvu ľudí.

 

Povedali o nás