Raz vidieť a vyskúšať si je lepšie, ako stokrát počuť

Výstava kompenzačných pomôcok

Firma a jej aktivity

Koncom mája sa konala v západoslovenskom meste Senica regionálna výstava kompenzačných pomôcok pre hendikepovaných, na ktorej nechýbal ani náš tím z Velcon. Akcia sa konala v Mestskom kultúrnom stredisku a zišlo sa na nej až 15 vystavovateľov z Čiech a Slovenska. Cieľom výstavy bolo ľuďom priblížiť ich možnosti a produkty, ktoré by im v ich hendikepe pomohli zvládať každodenné úkony a začleniť sa do života. 

Pomôcky pre imobilných - Zvolen 2019
 

Predviedli sme to najlepšie z radu našich pomocníkov - Schodolez, stoličkový výťah, stropný zdvihák a upravenú verziu auta pre ŤZP

Na výstave sa nielen hovorilo a prednášalo o zariadeniach a pomôckach pre imobilných, ale vystavovatelia, vrátane nás prezentovali produkty v plnej prevádzke a návštevníci si ich mohli s našou pomocou všetky vyskúšať. Priniesli sme so sebou napríklad náš veľmi obľúbený pásový schodolez Roby T09.

Na akcii sa zúčastnili aj známe športové osobnosti, ktorých choroba alebo úraz pripútali na invalidný vozík. Veronika Vadovičová - slovenská paraolympionička v streľbe z Trnavy, Tomáš Masaryk - tenista z Holíča a Radoslav Malenovský - paralympijský atlét zo Šaštína Stráží porozprávali svoje skúsenosti o prekonávaní bariér na vozíku a aj vďaka ďalším kompenzačným pomôckam, ktoré denne využívajú. 

Pomôcky pre imobilných - Zvolen 2019
 

Pomôcky pre imobilných pre uľahčenie každodenných úkonov

Nie je jednoduché si pri každodenných bariérových výzvach a zdravotných stavoch pacientov vytvoriť aj dosť širokú predstavu a rozhľad o tom, aké možnosti, pomôcky a spôsoby uľahčenia denno - denných úkonov pre imobilných existujú. Preto sme veľmi radi, že sme sa tejto akcie aktívne zúčastnili a snažili sme sa ľuďom pomôcť, poradiť a odporučiť to najvhodnejšie. 

Všetky naše produkty odzrkadľujú technický pokrok, ktorý zásadným spôsobom uľahčuje život ľuďom s hendikepom a aj ich pomocníkom a opatrovateľom. A aj naďalej sa budeme snažiť prezentovať a prinášať imobilným ľuďom nové technológie, ktoré im zásadne vedia zjednodušiť ich život a aspoň trochu zmierniť ich telesný hendikep. 

Povedali o nás