Dve zdvíhacie zariadenia pre imobilných na odstránenie bariér v celom dome

Produkty

Za výnimočné a jedinečné inštalácie považujeme, keď sa nám podarí odstrániť bariéru nielen v interiéri, ale hneď aj v exteriéri. 

Toto riešenie nám vyšlo ako to najlepšie a najvhodnejšie pre imobilného klienta z rodinného domu. Spojili sme dve zdvíhacie zariadenia. Šikmú plošinu na schody a výťah na schody, ktoré zabezpečia mobilitu človeka vo vnútri domu, ako aj vonku.  

Inštalovali sme dve celkom odlišné zariadenia, ktoré spĺňajú rovnakú funkciu, a to odstrániť bariéru schodov vo vnútri domu, ako aj vonku smerom na záhradu. Stoličkový výťah na schody Xclusive sme inštalovali na schody vo vnútri domu a šikmú schodiskovú plošinu na schody Logic sme montovali na vonkajšie schodisko. Zaujímavosťou je, že obe zariadenia, ako aj schodisková plošina vonku, tak aj stoličkový výťah vnútri domu sú inštalované na priamu dráhu koľaje. Išlo nám predovšetkým o prepojenie medzi vonkajším a vnútorným obytným priestorom. Kým vo vnútri klient môže využívať stoličkový výťah na veľmi úzkych schodoch, tak von z domu sa vie presunúť priamo s invalidným vozíkom, s ktorým sa môže ďalej pohybovať v exteriéri. Toto vonkajšie schodisko sa používa oveľa častejšie a preto je pre nášho klienta vhodná práve šikmá schodisková plošina. Cieľom bolo prepojiť a uľahčiť klientovi presun po schodoch, nielen v rámci domu, ale aj s prostredím v exteriéri.  

Šikmá plošina na schody - LOGIC

Šikmá plošina na schody – odolná v každom počasí

Šikmá plošina, ktorá sa nachádza na vonkajších schodoch je prispôsobená klimatickým podmienkam na Slovensku a je odolná proti dažďu a snehu, jednoducho je to zdvíhacie zariadenie pre imobilných, určené do vonkajšieho prostredia, ale aj do interiéru. Výhodou je že ide o samoobslužné zariadenie, ktoré si vie imobilná osoba, v tomto prípade náš klient obsluhovať celkom sám a to vďaka tlačidlám priamo na plošine, alebo ovládaniu, ktoré je so zariadením prepojené. Netreba sa obávať ani toho, čo ak vypadne elektrina, pretože zariadenie má v sebe náhradný zdroj batérie. Rovnako je naša šikmá plošina na schody Logic pre imobilných napojená na nízke elektrické napätie, čo zaručuje vysokú bezpečnosť, aj keď sa v jej okolí pohybujú deti. 

Výťah na schody - Xclusive

Prvotriedny výťah na schody - Xclusive

Vo vnútri sme schodiskovú sedačku vybrali práve model Xclusive, pretože vďaka jej úzkemu profilu a dizajnu zaberá minimum miesta, a teda nebráni pohybu okolo nej ďalším členom domácnosti. Rovnako sa dá sklopiť, ak je mimo prevádzky, tak že nevyčnieva do priestoru. Má pohodlné hlboké sedenie a je možné ho nastavovať a prispôsobiť výške človeka. Jednoduchý smerový ovládač sa nachádza priamo na sedačke, čo umožňuje osobe sa samostatne presúvať hore a dole. Tento stoličkový výťah dodávame s 5 ročnou zárukou.
 


 

Zaujíma vás výťah na schody a jeho cena?

Nechajte si u nás vypracovať bezplatný projekt a cenovú ponuku. Zadarmo prídeme ku vám, zameriame váš projekt a pripravíme vám návrh, ktorý 100% naplní vaše očakávania na zlepšeni mobility vášho rodinného príslušníka, alebo člena domácnosti.
 

Okamžitá dostupnosť oboch bezbariérových zariadení

Obe tieto zdvíhacie zariadenia máme u nás pripravené a vieme ich nainštalovať kedykoľvek bude treba. Momentálne sú dostupné ihneď a nemusíte na ne čakať, čo býva veľkou výhodou pri nutnosti riešenia bezbariérovosti. K obom zdvíhacím zariadeniam klient od Velconu dostáva automaticky aj starostlivosť a údržbu s pravidelnými revíziami, ako komplexnú službu od montáže až po záručný a pozáručný servis od špecialistov.

Povedali o nás