Šikmé schodiskové plošiny – zariadenia pre imobilných nápomocné v interiéri i v exteriéri

Info spravodaj

Život imobilného človeka je podstatne náročnejší, v mnohých ohľadoch. Paradoxne, títo naši zákazníci sú neraz optimistickejší, usmievavejší a vďačnejší než množstvo zdravých ľudí. A nás to motivuje vytvárať pre nich rôzne debarierizačné projekty.

Výťah pre vozíčkarov

Pokiaľ sa vo Vašej domácnosti, práci, škole a pod. nachádza imobilná osoba odkázaná na invalidný vozík, určite viete, aké náročné, resp. nezdolateľné je pre ňu prekonávanie schodísk. Bežný zdravý človek sa nad tým nezamýšľa. Nemá prečo. Ale skúste si predstaviť, že si chcete ísť odtrhnúť čerstvé bylinky na čaj do svojej záhrady, zájsť na rýchly nákup, lebo ste si všimli, že Vám práve došli rožky, či zájsť skontrolovať syna hore do izby na poschodí... A nemôžete. Lebo schody sú pre Vás neprekonateľná prekážka.

A práve preto sa pre našich klientov snažíme vytvoriť bezbariérový prístup všade tam, kde je to možné a  potrebné. Ako aj v prípade nedávnej inštalácie. Tentokrát sme pri nej inštalovali hneď dva výťahy na schody – konkrétne šikmú schodiskovú plošinu V65.

Ide o schodiskové výťahy pre imobilné osoby na invalidnom vozíku, určené na šikmú dráhu schodov. Pomocou nich naši klienti dokážu bezpečne, komfortne a úplne samostatne prekonávať dráhy s variabilným sklonom i smerom, tzn. zákruty. Ako vidíte aj na priložených fotografiách, svoje uplatnenie nachádzajú tak v interiéri ako aj v exteriéri.

Samotnej inštalácie sa báť vôbec nemusíte. Prebieha rýchlo. Nie sú na ňu totiž potrebné žiadne stavebné úpravy. Takéto domáce výťahy kotvíme pomocou stojok buď priamo do schodov, prípadne do bočnej steny schodiska. Zároveň má aj nenápadný elegantný dizajn, vďaka ktorému nepôsobí rušivo. Veď posúďte sami.

Prečo je schodiskový výťah V64 obľúbený po celom svete?

 

  • úplná samostatnosť imobilnej osoby
    • samoobslužnosť zariadenia podporujú viaceré prvky: automaticky sklopná podlaha, ochranné tyče, nájazdové rampy, diaľkové ovládače a odnímateľný ovládač,
  • využitie v interiéri aj v exteriéri
    • v oboch prípadoch ide o jedno z celosvetovo najžiadanejších zariadení, vďaka ktorému Vám dokážeme vytvoriť bezbariérový prístup doma, v zamestnaní, v škole, ale rovnako tak sa využíva aj vo verejných budovách a pod.,
    • potešujúcou správou je skutočnosť, že sa dá inštalovať až do viacerých poschodí,
  • minimalistický dizajn
    • nemôže byť tomu inak, keďže je navrhnutý poprednou talianskou dizajnérskou spoločnosťou Pininfarina, ktorá má na svojom konte množstvo kvalitných produktov ako napr. dizajn a skvalitňovanie karosérií pre viaceré typy automobilov Ferrari, Peugeot, Fiat či Alfa Romeo.

Koniec koncov, to všetko môžete vidieť aj na priložených záberoch. V oboch prípadoch si naši klienti zvolili elegantnú čiernu konštrukciu, ktorú sme im inštalovali priamo do schodov. Vo vonkajšom prostredí sme ju kotvili do betónu, v interiéri sme sa ju snažili prirodzene vsunúť do schodiska obloženého prírodnejším materiálom - drevom. V exteriéri išlo o zdolanie priameho schodiska, v interiéri o prepojenie dvoch menších schodísk, resp. prekonanie zákruty na priestore podesty.

Cena domáceho výťahu

Z vyššie uvedeného popisu je Vám už asi jasné, že určiť jednotnú cenu takéhoto výťahu na schody nie je možné. Tá sa totiž vždy odvíja od viacerých faktorov – množstva schodísk, celkovej dĺžky dráhy, spôsobu kotvenia, počtu a typu zákrut, sklonu, preferovanej veľkosti plošiny a pod. Preto Vám vždy odporúčame ozvať sa nám a dohodnúť si bezplatnú obhliadku a zameranie Vašich priestorov (po celom Slovensku), na základe ktorých Vám navrhneme optimálne riešenie:
telefonicky na našu bezplatnú linku: 0800 199 060
mailom: velcon@velcon.sk
alebo nás navštívte priamo v našich showroomoch.

V prípade záujmu Vám vieme poradiť a pomôcť aj so žiadosťou o štátny peňažný príspevok na kúpu zdvíhacieho zariadenia. Ten Vám neraz pokryje až 95% z celkovej ceny domáceho výťahu, či iného zariadenia pre imobilných.

Spoločnými silami určite nájdeme vhodné riešenie na spríjemnenie Vášho života.

Váš tím VELCON

 

Máte záujem o podobné bezbariérové riešenie? Napíšte nám!


Povedali o nás