Referencia: Stropný zdvihák pre rehabilitačnú nemocnicu Číž

Firma a jej aktivity

Špecializovaná nemocnica sa dočkala slávnostného prestrihnutia pásky

V Číži otvorili minulý rok Špecializovanú nemocnicu v odbore fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia sv. Michala. Pacientom po cievnych mozgových príhodách z celého Slovenska poskytujú komplexnú starostlivosť.

Jej riaditeľ Michal Fajin približuje, že vznikla aj preto, aby zatraktívnila kúpele Číž. Totiž, pri samotných rehabilitáciách budú využívať aj prírodný liečivý prameň a po ukončení rehabilitácie budú môcť pacienti po rozhodnutí lekára nastúpiť na kúpeľnú liečbu.

Unikátnosť a komplexnosť zariadenia

Unikátne zdravotnícke zariadenie má plne bezbariérové prostredie, ktoré disponuje unikátnou fyziatricko-rehabilitačnou, ergoterapeutickou, psychologicko-terapeutickou, ako aj logopedickou starostlivosťou. Viac informácií sa dozviete na stránke nemocnice, kde sa dozviete aj o konkrétnych procedúrach, účinkoch Čížskej liečivej jódovej minerálnej vody, ako aj klinických účinkoch. Rovnako nájdete aj text, ako postupovať pri príjme pacienta.

Velcon ako súčasť nemocnice

Súčasťou ich profesionálnej a komplexnej vybavenosti je i náš produkt – stropný zdvihák ERGOLET. Ten bude nepochybne patriť medzi jednu z najnutnejších a najvýznamnejších zdravotníckych pomôcok, bez ktorého by celková starostlivosť o zdravotne znevýhodnených nebola možná.

Stropný zdvihák ako nevyhnutnosť v zariadení

Stropný zdvihák ERGOLET pre imobilných predstavuje moderné zdvíhacie zariadenie, ktoré slúži na zdvíhanie, presun, ako aj prepravu imobilných osôb. Rovnako tiež je neodmysliteľnou súčasťou pri rehabilitácii a nácviku chôdze.

Je tvorený z dvoch hlavných častí – nosnej konštrukcie a zdvíhacej kazety. V prípade nosnej konštrukcie ide o sofistikovaný systém bielych hliníkových vodiacich koľajníc. Tie veľmi dizajnovo splývajú s prostredím (stenami či stropom).

Pacientov s cievnymi mozgovými príhodami pribúda

Cievne mozgové príhody postihli v roku 2019 na Slovensku takmer 13 000 ľudí. Toto číslo značí, že pacientov je neustále mnoho, tretina z nich má dokonca až trvalé následky, práve včasná neurorehabilitácia v tomto zariadení v Číži im dokáže predísť alebo zmierniť ich stupeň znevýhodnenia. Zdravotne znevýhodnení pacienti budú môcť v tomto zariadení využívať práve náš stropný zdvihák, bez ktorého by liečba nebol v podstate možná.

Zdvihák pre imobilných pacientov

Akiste, stropný zdvihák pre imobilných tiež padne na úžitok v prípade spomínaného zdvíhania a presunu, keďže ručné zdvíhanie by pre zamestnancov nebolo možné, respektíve bolo by veľmi náročné. Práve stropný zdvihák pre imobilných prináša odbremenenie a zjednodušenie celkového transportu v rámci tejto špecializovanej nemocnice. Zaručí sa tak dôstojná manipulácia a hygiena pacientov.

Pri rehabilitáciách je možné nácvik chôdze realizovať práve vďaka stropnému zdviháku pre imobilných. Inovatívne riešenie, ktoré umožní pacientom napredovať v učení sa nanovo chodiť a rehabilitovať s končatinami za pomoci istenia a opory práve stropným zdvihákom ERGOLET.

Jednoduchý a praktický zdvihák Ergolet

Celková obsluha je jednoduchá, nemusíte sa obávať náročného ovládania a ďalších nástrah. Najskôr pacientovi v sede aplikujete vak, čo znamená, že mu ho nasadíte na telo a zapnete. Výber vakov je široký, máme pre vás rôzne veľkosti a druhy. Vzhľad zdviháku pôsobí moderne a diskrétne.  Po zapnutí vaku už len ovládačom znížite zdvíhaciu kazetu k pacientovi nadol a pripnete k nej pacienta pomocou koncových držiakov na vaku. Ide o jednoduchý princíp, ktorý je však spoľahlivý. Následne už len ovládačom zdvíhate pacienta do požadovanej výšky či stavu. Nesmieme zabudnúť na kolieskovú konštrukciu, tá je efektívna práve pri nácviku chôdze, keďže pacient po nej chodí a po jej krajoch sa pridržiava.

Video – ukážka stropného zdviháku pre imobilných

V jednom z našich starších videí, kde sme tento stropný zdvihák pre imobilných inštalovali v Kováčovej, môžete vidieť zapínanie i nácvik chôdze pacienta v praxi. Pozrite si ho, určite odporúčame. Zistíte, ako toto zariadenie funguje a aká je jeho činnosť v praxi.

 


Máte záujem o podobné riešenie? Napíšte nám


 

Povedali o nás