Kurzy plávania pre telesne hendikepované deti v Piešťanoch aj vďaka našej pomoci

Kurzy plávania pre hendikepované deti

Info spravodaj

Plávanie a voda sú niečo, čo vyčarí úsmev na tvári každého dieťaťa. Kurz plávania pre hendikepované deti sa organizuje vďaka finančnej podpore mesta Piešťany a pripravuje ho APPA v spolupráci s organizáciou Babyland kurzy plávania. Sme nesmierne radi a poctení, že sme partnerom tohto úžasného projektu venovanému telesne hendikepovaným deťom, členom Klubu APPA z mesta Piešťany a okolia.

My ako partner projektu sme sa rozhodli pre deti zapožičať pásový schodolez na kurz plávania a prispieť tak týmto zariadením na rozvíjanie zábavnej, spoločenskej a pohybovej aktivite, akou je plávanie a pobyt vo vode pre hendikepované deti. Jednou z našich firemných priorít je aj podpora športových aktivít, preto sme veľmi radi, že môžeme takto pomôcť. 

Plavecký kurz nie je zameraný len na vytváranie a budovanie pozitívneho vzťahu dieťaťa k pohybu vo vode, ale pre aj pre jeho všestranný rozvoj. Voda a plávanie sú vhodné ako rehabilitačná forma cvičenia a napomáhajú k rozvoju svalového aparátu, plávanie pôsobí ako prevencia pred chorľavosťou detí a výborne napomáha budovať a upevňovať vzťah medzi rodičom a dieťaťom. Cieľom projektu plávania hendikepovaných detí je podporiť osobnosť každého dieťaťa a začleniť ho do kolektívu rovesníkov s možnosťou stretnúť a spoznať iné deti aj mimo svojho okolia a domova. Celý pobyt vo vode bude pod vedením špecializovaného fyzioterapeuta, čo je neoceniteľným prínosom v psychomotorickom vývoji dieťaťa. 

Sme veľmi vďační, že aj pri takýchto výnimočných projektoch sa nám spoločnými silami darí odstraňovať prekážky a bariéry pre deti s telesným hendikepom, a to na ich ceste za športovými výkonmi a aktivitami. 
 

INFORMÁCIE O KURZE:

Záujemcovia o kurz plávania pre hendikepované deti môžu svoje ratolesti vo veku 11 až 15 rokov prihlásiť na letný kurz od 11.6.2018 (pre mladších je už kurz obsadený). Avšak na ďalší plánovaný plavecký blok sa môžete tešiť v septembri 2018. 

Aktuálne informácie o kurze získate na tejto adrese

Povedali o nás