Schodolez T09 je bezbariérovosť ktorá je s vami všade kam idete

Info spravodaj

Schodolezy sú zdvíhacie zariadenia pre imobilné osoby, ktoré sa využívajú najmä tam, kde nie je možné napevno inštalovať schodiskové výťahy alebo zdvíhacie plošiny. Prečítajte si kde všade je schodolez vhodné riešenie a aké sú jeho výhody.

SCHODOLEZ

Schodolezy sú zdvíhacie zariadenia pre imobilné osoby, ktoré sa využívajú najmä tam, kde nie je možné napevno inštalovať schodiskové výťahy alebo zdvíhacie plošiny. Môže to byť z rôznych dôvodov napr. úzke schody, historické schodiská, bezpečnosť prevádzky (deti v školách atď..) či iné stavebné alebo prevádzkové faktory. Na to aby sa v takýchto priestoroch zabezpečil bezbariérový prístup a zároveň platí, že nie je možné inštalovať zdvíhacie zariadenie napevno, slúži práve pásový schodolez.

S týmto zariadením pre imobilné osoby riešime bezbariérovosť v budove a to i v prípade že je v rámci budovy viac schodísk ktoré musia imobilní prekonávať. Schodolez sa teda použije ako mobilné bezbariérové zariadenie všade tam, kde sa potrebujeme dostať. Pokiaľ práve nepotrebujeme schodolez používať, jednoducho ho odložíme mimo schodiska napr. pod schody, do skladu či do iných úložných priestorov. 

Schodolez však nepotrebujú len tí ktorí z uvedených dôvodov nemôžu inštalovať schodiskový výťah alebo plošinu. Veľmi častým dôvodom pre zakúpenie práve pásového schodolezu, je taktiež prenosnosť tohto bezbariérového pomocníka. Inými slovami, je veľa klientov, ktorí si objednajú schodolez práve preto, lebo ho plánujú využiť aj na iných schodoch napr. pri návšteve školy, zamestnania či lekára. Veľa imobilných klientov si schodolez berie i návštevu k známym, či na rôzne spoločenské alebo kultúrne podujatia, keďže na Slovensku ešte stále nemáme debarierizované ani len základné inštitúcie ako nemocnice, zdravotné strediská, ale i divadlá či mestské a obecné kultúrne strediská. 

Schodolez T09 do Velconu je najpredávanejší schodolez v SR a to najmä preto, že jeho rozmery, hmotnosť a jednoduchosť obsluhy ho predurčujú na prenosnosť všade tam, kde to jeho majiteľ potrebuje. Schodolez T09 sa rozloží na dve časti, ktoré sa prevezú v kufri osobného auta a teda nezaberajú miesto v samotnom priestore na sedenie v aute. Takto sa váš schodolez T09 stane Vašim pomocníkom na cestách a prekoná bariéry, ktoré by vám inak bránili v slobodnej integrácii a pohybe. 

Firma Velcon Vám ponúka v rámci celého Slovenska bezplatné odskúšanie a predvedenie schodolezu na vašom schodisku a môžete si odskúšať jeho jednoduchú obsluhu. Stačí zavolať na našu bezplatnú linku 0800 199 060 alebo poslať mail na velcon@velcon.sk.  

Povedali o nás