Šikovná pomôcka pre imobilných pacientov – jednoduchšie presuny z miestnosti do miestnosti vďaka stropnému zdviháku

Poradenstvo

Uvedomili sme si, že v rámci našej ponuky Vám síce často spomíname veľmi užitočné kompenzačné pomôcky pre imobilných, ale nie vždy si možno úplne presne viete predstaviť ako fungujú. Preto pre Vás postupne točíme praktické ukážky toho ako možno naše produkty používať, aby ste sa na vlastné oči presvedčili, že ich obsluhu určite zvládnete aj Vy.

 

Bezbariérový prístup do všetkých miestností v rámci domu či bytu

 

Tí z Vás, ktorí žijete v domácnosti alebo pracujete s imobilnou osobou, dobre viete, aké náročné bývajú aj obyčajné presuny – napr. z miestnosti do miestnosti. Aj preto na trhu už dlhšie existuje špeciálne prispôsobený stropný zdvihák s tzv. systémom prehupu, resp. stropný zdvihák s prehupom. V  priloženom videu Vám naši VELCONáci predvedú ako jednoducho, bezpečne a dôstojne dokážete človeka umiestniť do zdvíhacieho vaku a pomocou stropného zdviháku ho presunúť, kam potrebujete.

 

 

Stačí, ak zdvíhaciu jednotku umiestnite pred prepravovanú osobu, bočné pásy (ktoré už máte predpripravené, keďže imobilná osoba na nich celý čas sedí) postupne zavesíte na ramená vešiaku – ide o trojbodové istenie (pokrývajúce oblasť ramien, chrbta a nôh). Toto trojbodové zavesenie je v rámci možností najprirodzenejšie pre polohu tela a preto je pre prepravovanú osobu najkomfortnejšie. Polohu si, samozrejme, viete podľa potreby prispôsobiť (či imobilná osoba preferuje viac polohu sedmo alebo ležmo).

 

Pomocou priloženého diaľkového ovládača si pacienta zdvihnete do takej výšky ako potrebujete, aby ste sa s ním bez problémov dokázali pohybovať po vodiacich koľajach. Osobu manuálne jemným pohybom presúvate, kam potrebujete – je to fyzicky nenáročné, keďže pacienta nezdvíhate, neprenášate. To je vlastne hlavný dôvod, pre ktorý tvorcovia túto pomôcku pre imobilných pacientov vytvorili – aby šetrili ich rodinných príslušníkov, opatrovateľov, resp. osoby, ktoré sa o takýchto ľudí starajú. Vieme, že by ste pre svojich najbližších s láskou spravili všetko, no treba popri tom myslieť aj na vlastné zdravie a bezpečnosť.

 

V prípade, že potrebujete prekonať prechod z izby do izby (napr. zo spálne do kúpeľne, z kuchyne na WC a pod.), pristavíte si stropný zdvihák pred dvere, vytiahnete druhý voľný pás, ktorý máte umiestnený vo vrchnej časti zdviháku, zavesíte ho na predpripravený háčik (ten Vám naši technici pri inštalácii nastavia presne podľa Vašich potrieb – aby vyhovoval Vašej výške a bol pre Vás komfortne obsluhovateľný) a jednoducho prepnete páčku v smere prehupu. Ďalej už všetko opäť ovládate len pomocou diaľkového ovládača.

 

V druhej miestnosti nezabudnite odopnúť istiaci prehupový pás. V  tomto priestore už opäť máte nainštalovaný buď portálový systém alebo len jednoduchú koľaj – podľa Vašich preferencií a potrieb, takže imobilnú osobu presúvate jednoducho, bezpečne a komfortne.

 

Prečo si vybrať práve stropný zdvihák s prehupom od spoločnosti Human Care?

  • jednoduché presuny imobilnej osoby,
    •  napr. z izby do izby, z kúpeľne na WC, z postele do kuchyne a pod.,
  • priestorovo úsporný,
    •  dá sa inštalovať aj do priestorov, do ktorých sa neraz invalidný vozík nevojde (napr. zárubne v šírke len 60 cm),
    •  najčastejšie ho kotvíme priamo do stropu – takže v miestnostiach nezaberá miesto,
      • samozrejme, v prípade záujmu ho vieme uchytiť aj odlišným spôsobom – na špeciálne na mieru vytvorené konštrukcie,
  • disponuje rôznymi vakmi – umožňuje tak množstvo úkonov, napr.
    •  prepravné vaky,
    •  kúpacie vaky,
    •  toaletné vaky a i.
  • systém prehupu,
    •  presuny imobilnej osoby z miestnosti do miestnosti – aj cez zárubne,
  • rehabilitačné cviky,
    • popri už spomínaných výhodách, ktoré sme Vám v rámci stropných zdvihákov spomínali (jednoduchá, komfortná a dôstojná manipulácia s imobilnou osobou), pomocou nich dokážete aj rehabilitovať, či nacvičovať chôdzu,
    •  preto po nich často siahajú aj profesionálne rehabilitačné centrá a lekárske zariadenia – práve na špeciálne prispôsobené cviky pre imobilných,
  • minimalistický dizajn,
    • nerušivý voči okolitému interiérovému prostrediu.

 

Zdravotné pomôcky pre imobilných pacientov

V našom portfóliu, samozrejme, nájdete množstvo aj ďalších kompenzačných pomôcok pre imobilných.



Povedali o nás