Bezbariérový prístup už aj v centre nášho hlavného mesta

Firma a jej aktivity

V minulosti sme sa pustili do rozsiahlejšej inštalácie. Do jedného z najfrekventovanejších bratislavských podchodov, resp. sústavy podchodov sme priniesli  špeciálne zdvíhacie plošiny V65. Imobilné osoby sa tak môžu pohodlne pohybovať už aj v okolí „prezidentského paláca“ a Zochovej ulice.

 

Plošiny pre imobilných – pomoc tam, kde je naozaj treba

Hodžovo námestie a jeho okolie patrí medzi najnavštevovanejšie a najfrekventovanejšie miesta Bratislavy. Vďaka vyššie spomínanej debarierizácii formou šikmých schodiskový plošín typu V65 sme v rámci týchto priestranstiev docielili pohodlný bezbariérový presun aj pre ľudí, ktorí sú odkázaní na invalidný vozík.

Pri správnom využívaní a pri pravidelnej údržbe vydržia naše produkty veľmi dlhé roky. Tak legislatíva ako aj  výrobcovia určujú pravidelné údržbové práce, vďaka ktorým vieme našim produktom zabezpečiť dobrý technický stav. Pri dôslednom dodržaní pokynov garantujeme ich bezpečnosť a bezproblémovosť ich prevádzky.

 

Schodisková plošina pre imobilných - Bratislava

 

Nevieme, čo pri pohľade na priložené fotografie zišlo na um Vám. My sme si hneď uvedomili, že zatiaľ čo tvár mesta a jeho okolia (napr. rozmáhajúce sa nové graffiti, inovatívne pouličné umenie a praktické doplnky – stojany na bicykle, odpočinkové zóny a pod., ale aj množstvo iných mestských zásahov) sa menia a pribúdajú – podľa aktuálnych trendov, estetického cítenia, spoločenského dopytu, kvalitné produkty ostávajú. Vždy je však príjemné, keď sa praktickosť snúbi s estetičnom – ako sa to podarilo aj v prípade spojenia pouličného umenia a plošín pre imobilné osoby.

Ako pikošku Vám musíme spomenúť, že dizajnérmi tejto plošiny sú tvorcovia z firmy Pininfarina – najznámejšieho dizajnéra Ferrari. Vznikla na začiatku 30. rokov minulého storočia, odvtedy (z malej rodinnej firmičky) si dodnes na trhu vybudovala a udržiava nesporne dôležité miesto – a spolupodieľala sa na mnohých modeloch áut značiek Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lancia, Cadillac, Peugeot a i. Nevenuje sa však len automobilom – vo svojom portfóliu má i interiérové doplnky – napr. kuchynské doplnky, resp. spotrebiče, dverové kovania, ale aj práve plošinu pre imobilné osoby V65.

 

Zdvíhacie plošiny pre imobilných typu V65

V tomto prípade ide o schodiskový výťah určený pre ľudí s obmedzenou možnosťou pohybu. Využíva sa pri šikmých dráhach schodísk, pričom má variabilný sklon i smer, tzn. dokáže zvládnuť zmeny sklonu či zákruty a dokonca aj  viaceré poschodia. Svoje uplatnenie nachádza tak v interiéri ako aj v exteriéri. Aj v rámci sveta patrí aktuálne medzi najžiadanejšie produkty.

 

Schodisková plošina pre imobilných - Bratislava

Ako sa dá odčítať aj zo záberov, pri tejto konkrétnej inštalácii ide o jednu z najdlhších dráh, ktoré naše produkty prekonávajú v hlavnom meste. Tým, že sme v rámci podchodu použili päť kusov takýchto plošín, dosiahli sme jeho komplexnú bezbariérovosť.

Samozrejme, tak ako aj pri ostatných produktoch, cena spomínanej zdvíhacej plošiny na schody sa nedá stanoviť fixne. Vždy závisí od konkrétnych požiadaviek klienta. Odvíja sa tak napríklad od dĺžky dráhy, množstva zákrut, veľkosti plošiny, spôsobu jej kotvenia (keďže sa dá upevniť stojkami priamo do schodov alebo do steny) a i. Najideálnejším riešením je ozvať sa nám a vysvetliť Vašu situáciu a požiadavky. Následne si dohodneme obhliadku, ktorú, samozrejme, poskytujeme zadarmo. A keď sa naši pracovníci pozrú na podmienky Vášho priestoru, vždy odporučia naschodnejšie možné riešenie.

Povedali o nás