7 tipov ako si vybrať bezbariérové zariadenie

Poradenstvo

Výber správneho bezbariérového zariadenia môže výrazne uľahčiť život imobilným osobám, ako aj ich opatrovateľkám či opatrovateľom. Odporúčame vám preto, aby ste sa držali týchto užitočných zásad.

1.    Sledujte kvalitu a flexibilitu
Vyberajte zariadenia, ktoré sú na trhu úspešné a osvedčili sa u iných zákazníkov. Veľmi dobrou pomôckou pre vás môžu byť aj certifikáty kvality vydávané nezávislými inštitúciami. Ďalším dôležitým kritériom je rýchlosť dodávky a montáže, aby ste na svoje zariadenie nemuseli dlho čakať.

2.    Zvoľte naozaj dôveryhodného predajcu
Váš predajca by mal byť na trhu známy, ideálne je, keď v oblasti pôsobí viac rokov a vybudoval si už určité renomé. Všímajte si hlavne referencie, ktoré o ňom poskytujú ostatní. 

3.    Riešenia šité na mieru
Každý z vás je trochu v inej situácií a každý z vás má iné bývanie. Hľadajte preto predajcu, ktorí zameriava bezbariérový projekt priamo u vás doma a dokáže ho prispôsobiť vašim individuálnym požiadavkám a nárokom. Ideálne je, ak takúto službu poskytuje zadarmo.  

4.    Odborný záručný a pozáručný servis 
Toto zvyknú mnohí podceňovať. Vybrať si vhodné zariadenie nestačí, dôležité je mať istotu, že v prípade poruchy zariadenia vám ho váš dodávateľ promptne a odborne opraví, a to bez toho, aby ste veľa minuli.

5.    Poradenstvo v legislatíve
Ak sa staráte o imobilnú osobu, máte len málo času na to, aby ste sledovali často komplikovanú legislatívu. Dobrý predajca by vám však mal vedieť poradiť aj v tejto oblasti. Týka sa to predovšetkým štátnych príspevkov, na ktoré máte nárok. Vďaka poradenstvu môžete ušetriť nemalé prostriedky.

6.    Ďalšie benefity
Dobrý predajca by vám mal poskytnúť okrem kvalitného bezbariérového zariadenia vždy aj niečo navyše. Príkladom sú karty výhod s rôznymi benefitmi pre zdravotne ťažko postihnutých, bezplatné infolinky, katalógy s produktami zadarmo a pod. 

7.    Ľudský prístup
Nevyberajte si len podľa „strojov“, ale aj podľa ľudí. Dôveryhodnú spoločnosť spoznáte podľa ústretových zamestnancov, ktorí sú vám vždy ochotní pomôcť a správajú sa k vám s patričnou úctou.

Povedali o nás