VELCON a ŠKODA – keď vznikne partnerstvo dvoch lídrov, stojí to za to!

Bezbariérové auto od Velconu

Info spravodaj

Nesmierne nás teší, že si spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko, prostredníctvom svojho projektu ŠKODA Handy ŤZP, vybrala za partnera práve spoločnosť VELCON.
 

Už žiadne drahé prestavby aút a vozenie ŤZP osoby v kufri auta..

Dôstojná a jednoduchá preprava imobilného na sedadlo, ktoré si zvolíte pomocou zdviháka SMART TRANSFER 

Túto novinku vám na slovenský trh prinášame vôbec ako prvý

VELCON - jednotka v odstraňovaní bariér 

 


 

ŠKODA Handy momentálne ponúka desať predajných centier na Slovensku. Zamestnanci v každom centre vedia poskytnúť všetky potrebné informácie, služby a asistenciu pri kúpe nového bezbariérového vozidla zákazníkom so zdravotným postihnutím. Okrem toho vám poskytnú aj poradenstvo pri úpravách vozidla podľa vašich zdravotných potrieb. Velcon prispel do tohto jedinečného projektu zdvihákmi do auta – presadacie zariadenie z vozíka do auta SMART TRANSFER a tiež žeriav SMART LIFTER automaticky premiestni invalidný vozík alebo skúter do kufra. Škoda auto v spolupráci s AV mobilita si tieto viacfunkčné zariadenia vybrala pre svoj nový model ŠKODA KAROQ.

 

Škoda Handy ŤZP
 

Bližšie informácie nájdete aj u nás vo Velcone a to na našej bezplatnej linke 0800 199 060, kde Vám radi a ochotne poradíme, ako a kde môžete získať vozidlo pre imobilného, aj spolu s úpravami a kompletným servisom.

Každé z centier ŠKODA Handy ZŤP má k dispozícii jedno vozidlo pre účely prezentácie systémov ručného riadenia, prípadne vozidlo disponuje inými systémami. Každé centrum má ďalej riadne označenie predajného miesta, bezbariérový prístup, špeciálne vyškoleného technika a automechanika (prestavby a úpravy vozidiel pre ZŤP), trenažér na ručné riadenie a náhradné vozidlo pre klienta ZŤP.

Po celý tento rok nás okrem iného nájdete na mnohých propagačných akciách a to spoločne so Škoda Handy ZŤP. Naše zariadenia do auta slúžiace imobilným osobám vám radi predvedieme aj individuálne u vás doma. Stačí nás kontaktovať na našich verejne známych kontaktoch.

Viac informácií o našich zariadeniach do auta:

Osobný zdvihák SMART TRANSFER

Táto pomôcka je prioritne určená na presadanie z invalidného vozíka do akéhokoľvek osobného či dodávkového auta. Vďaka tomuto zariadeniu to prebehne dôstojne a ohľaduplne k imobilnej či nevládnej osobe. Zdvihák SMART TRANSFER je dobrou správou aj pre sprievodné osoby. Postará sa o to, aby imobilný pri presadaní nemuseli vynakladať toľko námahy. Avšak využiteľnosť tejto pomôcky je omnoho širšia.

Univerzálne využitie

Okrem auta je možné osobný zdvihák SMART TRANSFER použiť tiež v domácnosti (po inštalácii nástenného adaptéra) pri presadaní z invalidného vozíka na posteľ, kreslo, či stoličkový výťah. Svoje miesto si nájde aj v kúpeľni, pri použití toalety či vane. Základ zdviháka tvorí sofistikované, elektromotorom poháňané zdvíhacie rameno, ktoré je teleskopicky nastaviteľné, aby bolo jeho využitie čo najširšie. Samotné rameno je prenosné, fixuje sa v aute či doma na tzv. piny (nosy) špeciálneho adaptéra, ktorý sa inštaluje vo vozidle. Na rameno je napojené pohyblivé predĺženie a trojbodový záves pre štyri typy presadacích vakov. Osobný zdvihák SMART TRANSFER je vďaka tomu neskutočne variabilný a v podstate nemá žiadne obmedzenia, ak nerátame limitovanú nosnosť. Tá je ale nastavená na úctyhodných 150 kg. 
SMART TRANSFER je možné inštalovať do všetkých typov osobných či úžitkových automobilov. Dnes výrobca ponúka originálne inštalačné adaptéry, do viac ako päťdesiatich rôznych modelov áut. Okrem toho vývoj týchto adaptérov nie je ani zďaleka ukončený. V podstate všetky známe automobilové značky sú na inštaláciu spomínaného adaptéra vhodné. Výnimkou nie sú ani exkluzívne kusy ako Porsche či Ferrari. Netreba sa preto báť, že by bol váš automobil so zdvihákom nekompatibilný.

 

Škoda Handy ŤZP

 

Vďaka nám je britská kvalita aj na Slovensku

Osobný zdvihák SMART TRANSFER vyvinula a vyrába britská spoločnosť Autochair Ltd., ktorú založil David Walker v roku 1983. Zdvíhacie zariadenia pre imobilných ho začali zaujímať po smutnej udalosti - ťažká autonehoda v roku 1975, ktorá jeho samotného pripútala na invalidný vozík. Svoj hendikep sa rozhodol prekonať a pomôcť pritom aj iným. Výrobky od spoločnosti Autochair Ltd. sú špičkou v starostlivosti o osoby s obmedzenou možnosťou mobility. Svedčí o tom okrem iného tiež skutočnosť, že David Walker dostal v októbri 2014 jedno z najvyšších vyznamenaní. Z rúk samotnej kráľovnej Alžbety II. prijal Rad britského impéria v hodnosti dôstojník. Zaslúžil si ho za prínos pre mobilitu hendikepovaných.

Škoda Handy ŤZP
 

S výrobou na ostrovoch je neodmysliteľne spätá excelentná kvalita, dielenské spracovanie, vynikajúce materiály a fantastický dizajn a funkčnosť výsledných produktov. To, že sa vďaka svojej histórii, skúsenostiam a veľkosti stala naša spoločnosť VELCON exkluzívnym partnerom tohto výrobcu na slovenskom trhu, nás napĺňa oprávnenou hrdosťou.

Ak máte záujem si vyskúšať osobný zdvihák SMART TRANSFER alebo zdvihák do kufra SMART LIFTERv novom aute ŠKODA KAROQ, tak neváhajte a kontaktujte nás na bezplatnej infolinke 0800 199 060. Radi sa oň s vami podelíme u partnerov projektu, prípadne priamo u vás doma.

Povedali o nás