Šikmá schodisková plošina V65 – moderný dizajn od „Pininfarina“ a kvalita od spoločnosti Vimec

ŠIkmá schodisková plošina pre imobilných od Velconu

Info spravodaj

Možno ste to doteraz nevedeli, ale dizajn šikmých schodiskových plošín, ktoré dodávame a montujeme, konkrétne dizajn schodiskovej plošiny V65 a schodiskovej plošiny pre priamy smer V64, bol navrhnutý svetoznámou talianskou dizajnérskou spoločnosťou Pininfarina. Tá sa zameriava hlavne na dizajn automobilov ako Alfa Romeo, Fiat, ale aj iné značky, pričom sa predovšetkým preslávili spoluprácou pri dizajne Ferarri. Spoločnosť Vimec, ktorá vyrába schodiskové plošiny, domáce výťahy a stoličkové výťahy pre imobilných si už od roku 1980 nechala vytvoriť od Pininfarina dizajn svojich šikmých schodiskových plošín, ktorý je nadčasový a robí tieto zariadenia vhodnými do akéhokoľvek prostredia. Ich dizajn nepôsobí rušivo a odpudivo, ako niektoré plošiny pre imobilných na trhu, ktoré vyzerajú príliš priemyselne, niektoré až garážovo.

 

Šikmé plošiny pre imobilných - V65 a V64

Schodiskový výťah a jeho využitie

Schodisková plošina, alebo inak povedané schodiskový výťah pre imobilných V65 je vhodný do interiéru aj exteriéru. Tento výťah na schody pre imobilných prekonáva schodiská s dráhou s rôznym sklonom aj rôznym smerom, to znamená napr. zákruty a zmeny sklonu. 

Prívetivý dizajn šikmých plošín Vimec sa skĺbil s jedinečnými technológiami a najvyššou bezpečnosťou zdvíhacích zariadení. Schodisková plošina V65 je vybavená prívodom z nízkym napätím, čo znamená že nedôjde k riziku kontaktu s vysokým napätím. Plošina V65 je vybavená núdzovým zdrojom, ktorý zabezpečuje chod plošiny aj pri výpadku elektrického prúdu. Pohon schodiskovej plošiny V65 je tvorený ozubeným kolesom, ktoré jazdí po hrebeňovej  vodiacej koľaji a je vybavený aj zachytávačom pri zvýšení otáčok. A toto je v dnešnej dobe ten najbezpečnejší pohon šikmých schodiskových plošín na svete.

 

Detail šikmá schodisková plošina
 

Ukážky inštalácií schodiskových plošín

Pozrite si niektoré naše inštalácie schodiskovej plošiny pre imobilných model V65. Do pozornosti dávame aj parametre a vzdialenosti efektívnej a vzdušne pôsobiacej vodiacej koľajnice od zábradlia, resp. jej šetrné dimenzie, ktoré nezaberajú veľa miesta na schodisku. Presvedčte sa sami.
 

Kolaje šikmej schodiskovej plošiny

Šikmá schodisková plošina - Ukážka zákruty

Povedali o nás