Zažili sme Deň Zdravia v Leviciach, bol plný osvety a proaktivity

Deň zdravia pre imobilných - Levice 2019

Firma a jej aktivity

Posledný júnový týždeň sme sa zúčastnili ešte jednej zaujímavej akcie  s názvom “Deň zdravia”, ktorý sa konal v SC Dituria v Leviciach. Bol to už niekoľký ročník veľmi úspešnej akcie, ktorá mala poukázať na potrebu osvety a proaktivity v tak podstatnej oblasti, akou je ľudské zdravie.

Každodenne sa za niečím ponáhľame a žijeme stále rýchlejším tempom bez spomalenia. Nevieme si nájsť čas ani na tak podstatné veci, akou je naše zdravie a prevencia či sledovanie signálov a potrieb, ktoré nám naše vlastné telo ukazuje.

Deň zdravia pre imobilných v Leviciach 2019

Práve v tento deň bola príležitosť a možnosť zastaviť sa a aktívne sa zaujímať o svoje zdravie a zdravie ostatných. Popri nákupoch a prechádzke centrom mesta mohol každý okoloidúci využiť možnosť základnej bezplatnej diagnostiky, odborného merania vitálnych funkcií, ako tlak, pulz, teplotu, cholesterol, BMI index a ďalšie. Aj počas samotného dňa bolo veľmi teplo, preto na akcii nechýbala ani osveta o dodržiavaní pitného režimu a ľudia si mohli doplniť svoje zásoby čerstvou vodou. Na akcii boli ďalšie možnosti informovanosti, ako prezentácia pomôcok pre zrakovo postihnutých, poradenstvo pre nevidiace a slabozraké osoby a ich rodinných príslušníkov a aj výživové poradenstvo pre deti a dospelých.
 

Predstavili sme aj veľmi obľúbené pomôcky pre imobilných a moderný spôsob úpravy áut pre ZŤP

Návštevníci sa aktívne zaujímali o spôsoby, ako zlepšiť život ľuďom s pohybovým hendikepom. My sme im predstavili predovšetkým pásový schodolez Roby T09kolieskový schodolez LG 2020 a presadacie zariadenie SMART TRANSFER do auta. Mali sme tam aj priamo auto, na ktorom sme ukazovali, ako dokážeme takmer každé auto upraviť na bezbariérové vozidlo. Prezentovali sme tzv. auto pre ZŤP, ktoré je bežné ako hociktoré vaše, ale vďaka presadaciemu zariadeniu od nás ho vieme prispôsobiť na mieru a vytvoriť tak auto pre imobilných a vozičkárov.

Ak ste na tomto ročníku Dňa Zdravia boli, tak viete, že to bola prospešná akcia pre každého, či už s hendikepom alebo bez neho. Prispela k osvete, informovanosti a ľudia v tento deň trochu spomalili a urobili alebo sa dozvedeli niečo o svojom zdraví. Pre tých, ktorí tam ešte neboli, určite odporúčame ďalší ročník - budeme tam určite a s radosťou aj my - Velcon tím. 

Povedali o nás