DEŇ BEZ BARIÉR v Dolnom Kubíne – BLOG

Firma a jej aktivity

Bolo nám veľkou cťou byť súčasťou tohto podujatia.

Začiatkom júna sa priamo na námestí v Dolnom Kubíne konal kultúrno spoločenský deň pre osoby so zdravotným postihnutím, kde sa stretli všetky vekové kategórie na prvom ročníku Dňa bez bariér. Organizátorom podujatia bolo občianske združenie Ľudia proti hendikepu, ktorému aj touto cestou ďakujeme za ich obetavú prácu. Cieľom podujatia bola predovšetkým osveta ako pomáhať hendikepovaným, ktorí sú súčasťou nášho života. 

 

Viacerí ľudia ani nevedia, akým spôsobom a akými možnosťami môžu imobilnému človeku pomôcť, preto sme v rámci tohto podujatia prispeli niekoľkými zariadeniami - SchodolezStoličkový výťah s rovnou dráhou, s dráhou do zákruty, Šikmá schodisková plošina, Auto Škoda KaroQ - Škoda Handy so zdvihákom - presadacie zariadenie do auta pre imobilných, aby sme im priblížili aj takúto formu a možnosti pomoci hendikepovaným. Ľudia videli zariadenia na vlastné oči, odpovedali sme im na všetky ich otázky a dotazy, a priamo na mieste sme im vysvetlili, ako sa zariadenie obsluhuje a na čo všetko a v akých prípadoch ho vedia použiť. Podujatie vyvolalo veľký záujem a preto budeme určite veľmi radi jeho súčasťou aj v budúcnosti.  

 

Podujatia sa zúčastnili pozvané organizácie z Oravy a Oravského regiónu, ktoré sa priamo venujú hendikepovaným ľuďom, ale aj domov sociálnych služieb z kraja. S veľkým záujmom sa zastavovali aj bežní okoloidúci z Dolného Kubína. Celé podujatie sa konalo pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Ing. Eriky Jurinovej a bolo doplnené sprievodným programom, na ktorom sa zúčastnila olympijská strelkyňa Veronika Vadovičová, zaujímavé atrakcie pre deti a odprezentovali sa viacerí miestni umelci. 

 

Záverom veľmi úspešného, ale predovšetkým prospešného podujatia bolo, že sme spolu s predsedníčkou Žilinského samosprávneho kraja Ing. Erikou Jurinovou darovali invalidný vozík pre ľudí z domova sociálnych služieb. Sme veľmi radi, že sme mohli byť súčasťou tak pekného dňa plného pomoci hendikepovaným ľuďom okolo nás. 

 

Ďen bez bariér - Velcon.sk

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

Deň bez bariér

 

 

Povedali o nás