Zvislá plošina bez šachty STRATEGOS

Zvislá plošina bez šachty pre vozíčkarov

Produkty

Milí klienti. Opäť raz je tu príležitosť s potešením vám predstaviť náš nový produkt, ktorý sme priniesli do našej ponuky na základe dlhoročných skúseností na slovenskom trhu. Dlhšiu dobu sme hľadali vhodný produkt – zvislú zdvíhaciu plošinu do 3 m zdvihu, ktorá je podľa bezpečnostných noriem do tohto zdvihu prevedená bez opláštenia resp. šachty. Môžeme teda konštatovať, že sa nám podarilo nájsť naozaj veľmi kvalitnú zvislú plošinu, ktorá je vhodná aj do vonkajšieho prostredia v slovenských zemepisných šírkach.

Máme na mysli poveternostné podnebie hlavne v tých chladnejších častiach krajiny ako sú Tatry, Orava alebo Liptov. Ono totiž, firmy ponúkajú rôzne produkty, ktoré sú deklarované, že vyhovujú externému podnebiu, no treba si vždy zistiť či sú vhodné aj do toho slovenského (nie len v Taliansku, Francúzsku alebo v iných relatívne teplých krajinách). Všetci vieme, že u nás sú teplotné výkyvy v rámci roka dosť značné a hlavne v posledných rokoch sa objavujú najnižšie teploty v zime naozaj dosť výrazne pod nulou (-20 nie je až taká rarita). 

Naša skúsenosť je taká, že pokiaľ zvislá alebo šikmá plošina nie je naozaj stavaná na takéto podmienky, vždy je to problém a žiadny produkt, ktorý nie je na to vyvinutý nevydrží tieto podmienky. Tak isto hovoríme aj o vlhkosti a daždi, nie len o zime. Naša firma dodáva a montuje zdvíhacie zariadenia pre imobilné osoby od viacerých výrobcov z celého sveta a produkty, ktoré sú v ponuke na svetovom trhu sú naozaj rôzne a to aj pritom, že všetci ponúkajú aj vonkajšie prevedenie zvislej plošiny. Nechceme vás zaťažovať detailmi, ale ak by mal niekto záujem o podrobné informácie, sme samozrejme k dispozícii. 

Našou ponukou prešlo viacero produktov takže vieme porovnať ich kvalitu a „správanie sa“ v exteriéroch. Ak môžeme aspoň malé hodnotenie: najhoršie vychádzajú hydraulické – nožnicové plošiny, ktoré sú najnáchylnejšie na vplyvy chladu a vody. To je dané aj tým, že ich pohon a celá hydraulika je schovaná pod úrovňou nuly resp. pod zemou. Tu sú riziká natečenia vody do základovej jamy a následné poškodenie alebo stuhnutie systému hydrauliky. Zvlášť v krajine ako Slovensko, kde sú zimy naozaj výdatné aj na snehovú nádielku. Lepšie a odolnejšie sú pohony na skrutkovicový pohon. Tie používajú a vyrábajú hlavne severské, škandinávske krajiny. Je to preto, lebo lepšie odolávajú zime a mrazu. Samozrejme nie je skrutkovica ako skrutkovica a typ pohonu ešte nezaručuje kvalitu plošiny. Nájdete na trhu aj dosť nekvalitné a zastaralé skrutkovicové plošiny, ktoré nezodpovedajú svojim technickým riešením ani základným požiadavkám na kvalitu. 

Nám vo Velcone sa podarilo po úpenlivom hľadaní toho najvhodnejšieho produktu vo svete, nájsť zvislú plošinu pre imobilných ktorá sa nazýva Strategos. Jej výrobca sídli vo Švédsku a zameriava sa len na výrobu tohto typu plošiny. Tento nie veľký ale zato dlhoročný lokálny výrobca, nie je zameraný na kvantitu ale práve na kvalitu, ktorá prinesie zaručenú spokojnosť pre užívateľa tejto plošiny pre imobilných. 

Po viacerých inštaláciách tu na Slovensku sme boli naozaj príjemne prekvapení spoľahlivosťou tejto plošiny. Naši klienti to samozrejme pociťujú najmä v tom, že sa nemusia starať o to, prečo zrazu plošina nefunguje, čo treba stlačiť alebo ako ju spojazdniť. Nemusia čakať dlhú dobu kým príde zo zahraničia náhradný diel, ktorý nebol uznaný v záruke preto, že bol pokazený vplyvom vody alebo mrazu. A to všetko vďaka tomu, že zvislá plošina Strategos jednoducho tieto problémy nepozná. (Tým nechceme tvrdiť, že sa aj takýto stroj nemôže nikdy pokaziť. Stále je to len stroj.), čo zaručuje takú spoľahlivosť a odolnosť tejto dvoj- skrutkovicovej „mašiny“ je know-how výrobcu, ale ak by ste mali záujem, povieme vám aj detailnejšie o tomto produkte. Predovšetkým vám tento produkt môžeme len vrelo doporučiť.  Samozrejmosťou je k tomuto produktu naša odborná montáž, servis a revízie.

Viac sledujte na www.velcon.sk alebo zavolajte na 0800 199 060.

Povedali o nás