Život vozíčkára so schodami | Ako sme inštalovali šikmú schodiskovú plošinu LOGIC

Produkty

Život človeka na vozíku dnes nie je vobec jednoduchý. Aj napriek snahe o bezbariérovosť je posun na Slovensku stále veľmi pomalý a okrem tradičných schodov sa dennodenne musí imobilný na vozíku vysporiadať s chodníkmi s vysokými obrubníkmi, poschodovými verejnými budovami bez výťahov či bariérami vstupov do MHD, niektorých vlakov alebo vstupom do každodenne navštevovaných obchodov. 

Najhoršie ale je, keď ste odkázaní na iných a neviete sa dostať ani len z domu 

Naša klientka žije v Bratislave, v mestskej časti Ružinov. Aj tu sa v minulosti stavali byty a domy, kde vchod sa nachádza práve na vyvýšenom podlaží a vedú k nemu len úzke schody so zábradlím. Rovnaký prípad dodnes musela trpieť vozičkárka, ktorej do domácnosti vedie 8 ostrých a úzkych schodov. Nebolo pre ňu jednoduché dostať sa z domu a do domu ani za pomoci iných. Predovšetkým je to veľmi obmedzujúce, keď ste odkázaný na niekoho pomoc a sami sa neviete dostať z vlastného domova, ktorý sa pre vás stane doslova väzením. Aj toto dokáže spôsobiť pár schodov v živote vozíčkára. 

Šikmá plošina pre imobilných

 

Navrhli sme jej doslova LOGICké riešenie za pomoci šikmej schodiskovej plošiny

Na schody sme navrhli umiestniť zdvíhacie zariadenie, ktoré je navyše samoobslužné, teda si ho vie imobilný obsluhovať sám, či už prichádza alebo odchádza z domu. Ide o šikmú schodiskovú plošinu model LOGIC, ktorá je veľmi šikovných tvarov, ľahko sa obsluhuje pomocou tlačidla priamo na zariadení, disponuje s plošinkou na ľahké nastupovanie a vystupovanie. Okrem bezpečnosti vďaka sklopnému držiaku má v sebe zabudovaný aj záložný zdroj energie, teda ak by vypadla elektrina, tak bude tento schodiskový výťah stále k dispozícii a v normálnej prevádzke. 

 

Čo dnes je ako veľký problém, zajtra môže vyzerať ako maličkosť 

Každé zdvíhacie zariadenie vo Velcon vám vieme prispôsobiť na mieru a odporučiť podľa vašich konkrétnych potrieb a požiadaviek. Aj tak jednoduchá a rýchla inštalácia, ako tomu bolo v prípade našej klientky na vozíku z Ružinova vie výrazne a k lepšiemu zmeniť život, doslova zo dňa na deň. Preto neodkladajte vaše otázky na neskôr a pýtajte sa hneď, radi zodpovieme, poradíme či prídeme až k vám domov.

Povedali o nás