Malý krok pre nás, veľký posun pre mobilitu

Produkty

Odstraňovaniu bariér sa venujeme už 15 rokov. Každý náš bezbariérový projekt začína najprv v hlave – pretože práve to je miesto, kde vznikajú aj bariéry. Tie sú často možno iba reflexom, akýmsi typom obrany.

Je zaujímavé, že štartovacím motorom vzniku každej mentálnej bariéry je vlastne strach! Ten medzi ľuďmi stavia „múry“ a potom sa jeden človek nemôže dostať k druhému. Strach a nezáujem nám zabraňujú stať sa lepšími, ohľaduplnejšími a pokornejšími. 

Mnohokrát si neuvedomujeme, že určitú časť našej spoločnosti vytláčame do sféry nášho nezáujmu. Ide o ľudí, ktorí sú telesne postihnutí, imobilní. To, že sa o ich problémy nebudeme zaujímať, neznamená, že zmiznú. Rovnako ako majoritná časť populácie aj imobilní ľudia majú neodškriepiteľné právo na dôstojný, šťastný a plnohodnotný život. Toto práve im chceme vo Velcone pomôcť naplniť svedomitou prácou a realizovaním odvážnych nápadov.

Technológiou proti imobilite

Dnes už existujú technické riešenia, ktoré dokážu odstrániť drvivú väčšinu architektonických bariér. V interiéri aj exteriéri. Mobilné zdvíhacie zariadenia pre domácnosť sú len jednou z vecí, ktorou sme skvalitnili život našich imobilných spoluobčanov. Podarilo sa nám tak pomôcť tisíckam konkrétnych ľudí, vďaka čomu majú možnosť zakúsiť radosť z bežných dní a zažiť momenty, ktoré sú pre nás zdravých ľudí absolútne prirodzené. Ale tam naše úsilie nekončilo. Chceli sme dostať týchto ľudí von. Radosť imobilného človeka prvýkrát „samostatne“ opúšťajúceho byt je skúsenosť, ktorú by sme dopriali zažiť skutočne každému. Je to satisfakcia za naše vynaložené úsilie.

Práve táto skúsenosť je motor, sila, ktorá nás motivuje neustále hľadať nové možnosti a riešenia. Technologický pokrok je pri odstraňovaní bariér kľúčový. Dnes už sa nemusíme pýtať, ako dostaneme imobilného človeka von z bytu. Na rade je otázka, ako mu môžeme pomôcť dostať sa na vzdialenejšie miesta. K príbuzným, do práce, do prírody alebo k lekárovi. 

Preto opäť posúvame hranice a prinášame osobné zdvíhacie zariadenia pre nastupovanie a vystupovanie imobilnej osoby do bežného osobného auta – na štandardné sedadlo pasažiera! Ohľaduplne a bezpečne, bez toho, aby sa sprievodná osoba musela fyzicky namáhať. Samozrejmosťou je aj vyriešenie ďalšieho problému, ktorý sa týka bezpečného a praktického naloženia invalidného vozíka do auta. S našou novinkou si poradíte aj s omnoho ťažším elektrickým vozíkom.

Odstraňujme bariéry spoločne

Sme si istí, že náš nový produkt bude veľkým prínosom pre bezbariérový prístup invalidných ľudí k cestovaniu na väčšie vzdialenosti. Predpokladáme, že ste už zvedaví, o akú technologickú novinku ide. Ak nechcete zmeškať jej predstavenie a prezentáciu, pozorne sledujte našu web stránku alebo sa staňte našim fanúšikom na facebooku. V prípade, že by ste chceli dostávať novinky z oblasti mobility priamo do e-mailovej schránky, prihláste sa na odber nášho newsletteru.
 

Veríme, že naša snaha prichádzať na trh s inovatívnymi riešeniami aj v tomto prípade mnohým z vás pomôže. Pretože práve táto pomoc nám vo Velcone spôsobuje najväčšiu radosť a uspokojenie.

Povedali o nás